Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ερμούπολης

Εορτασμός για τους προστάτες του Πυροσβεστικού Σώματος

Τους προστάτες του τίμησε το Πυροσβεστικό Σώμα χθες με την τέλεση της καθιερωμένης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Ερμούπολη, μετά το πέρας της οποίας, αναγνώσθηκε και η ημερήσια διαταγή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος των Καθολικών Σύρου, π. Πέτρος Στεφάνου, ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς επίσης και ο διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου, αρχιπύραρχος, Κωνσταντίνος Κοροτζής.

“Τρεις Παίδες εν Καμίνω”

Αμέσως μετά το πέρας της Δοξολογίας, ο Πυραγός, Δημήτρης Σκόνδρας διάβασε την ημερήσια διάταξη. “Όπως κάθε χρόνο στις 17 Δεκεμβρίου, έτσι και φέτος, τιμούμε με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη, τους Προστάτες του Πυροσβεστικού Σώματος Αγίους «Τρεις Παίδες εν Καμίνω». Οι τρείς Προστάτες, Άγιοι Ανανίας, Αζαρίας και Μισαήλ έζησαν στις αρχές του 6ου π.χ. αιώνα στη Βαβυλώνα. Αρνήθηκαν να προσκυνήσουν, σύμφωνα με τα τότε ήθη των ειδωλολατρών, τη Χρυσή Εικόνα του Βασιλιά Ναβουχοδονόσορ, και τότε δόθηκε η εντολή να θανατωθούν μέσα στις φλόγες, σε ένα πύρινο καμίνι. Η ακλόνητη όμως πίστη τους στο Θεό, έστειλε Άγγελο εξ ουρανού, βγάζοντάς τους ζωντανούς από τις φλόγες. Αυτό απέδειξε ότι η φωτιά δεν είναι κάτι ακαταμάχητο και η πίστη μπορεί να σώσει σώμα και πνεύμα όσων κινδυνεύουν από αυτήν. Οι Άγιοι προστάτες μας με τη στάση ζωής τους αποτελούν ένα διαχρονικό ηθικό πρότυπο καθήκοντος, σηματοδοτώντας τη βαθιά Χριστιανική πίστη, τη γενναιοψυχία, την τόλμη και αποφασιστικότητα, αλλά πάνω απ΄ όλα την αγάπη για τον άνθρωπο και τη διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Είναι αρετές που οφείλουμε να επιδεικνύουμε και εμείς, ιδιαίτερα σήμερα που η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών αποτελούν κοινωνικό αγαθό και ατομικό δικαίωμα, που η Πολιτεία και ειδικότερα το Πυροσβεστικό Σώμα οφείλει να διασφαλίζει. Άνδρες και γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, το καθημερινό δύσκολο έργο που καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας ας ευχηθούμε και ας παρακαλέσουμε τους προστάτες μας να είναι πάντα δίπλα μας και το χέρι της θείας πρόνοιας ας μας καθοδηγεί ώστε να ενισχύεται ο επαγγελματισμός μας και να βγαίνουμε πάντα νικητές όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη μάχη της πύρινης λαίλαπας”.

Ετικέτες: