Οδοιπορικό της "Κοινής Γνώμης" στην Χιονισμένη Σύρο

  • Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου, 2015 - 11:56

“Χιόνια στο καμπαναριό, που Χριστούγεννα σημαίνουν” τραγουδήσαμε πριν από λίγες ημέρες, χωρίς να γνωρίζουμε ότι τα νησιά μας και ειδικότερα, η Σύρος θα “ντυθούν στα λευκά” αμέσως μετά το πέρας των εορτών.

Μετά την έντονη χιονόπτωση της χθεσινής νύχτας, η οποία συνεχίζεται και σήμερα, ενισχύοντας τη διάθεση για χουχούλιασμα στο σπίτι, με ζεστά ρούχα και ροφήματα, τόσο οι γειτονιές της Ερμούπολης, όσο και οι πιο βόρειες περιοχές του νησιού έχουν αλλάξει χρώμα και ξαναζωντανεύουν μνήμες από το 2008.

Η “Κοινή Γνώμη” πραγματοποίησε οδοιπορικό στην Άνω Σύρο, στα Χρούσσα,στην Φανερωμένη, τα Τάλαντα αλλά και στην Ερμούπολη, καταγράφοντας εικόνες από τη χιονισμένη Σύρο, η οποία μπορεί να μη θυμίζει σε τίποτα ούτε χιονοδρομικό κέντρο, ούτε και τη λουσμένη από το Κυκλαδίτικο φως και ήλιο Σύρο κατά τη θερινή περίοδο, ωστόσο μαγνητίζει και πάλι τα βλέμματα με την απαράμιλλη ομορφιά της.

Ευχαριστούμε το φίλο της εφημερίδας Μάνο Σίμο, για τη βοήθειά του, προκειμένου να βιντεοσκοπήσουμε τα χιονισμένα τοπία του νησιού μας. Οι σημερινές συνθήκες, απαιτούσαν ειδικό όχημα, για τις μετακινήσεις, όπως αυτό με το οποίο μετέφερε τους ρεπόρτερ μας ο Μανος!

Ετικέτες: