Κοπή πίτας του Συλλόγου Ηπειρωτών Σύρου

Καλωσόρισε τα νέα “βλαστάρια” του

Τέσσερα αγόρια και ένα κορίτσι είναι τα νέα Ηπειρωτόπουλα που υποδέχτηκαν στην αγκαλιά τους, κατά το έτος 2014, τα μέλη του Συλλόγου Ηπειρωτών Σύρου, φιλοδοξώντας να τους μεταλαμπαδεύσουν τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα και κυρίως τη μεγάλη αγάπη για τις ρίζες τους.

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, παρουσία μελών, φίλων και εκπροσώπων πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων του νησιού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Συλλόγου, ενώ προηγήθηκε η τέλεση Θείας λειτουργίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου προς τιμήν του προστάτη του, Αγίου Αρσενίου εκ Πάρου.

Την πίτα ευλόγησαν ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου και ο π. Κωνσταντίνος Κοντός, ο οποίος απηύθυνε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β'. Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ποσειδωνίας, Δημήτρης Νταλαχάνης, ο οποίος ευχήθηκε στο Σύλλογο να διατηρήσει ζωντανή την παράδοση, μέσα από τις πλούσιες δράσεις του.

Ευχές για μία δημιουργική και εποικοδομητική χρονιά απηύθυναν επίσης, ο πρώην Νομάρχης Κυκλάδων Δημήτρης Μπάιλας και η πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού, η οποία αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των πολιτιστικών συλλόγων σημειώνοντας πως “χωρίς αυτούς, η παγκοσμιοποίηση θα μας κατασπαράξει”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Σύλλογος, δια χειρός του προέδρου Ηρακλή Ζάχαρη, ασήμωσε, κατά το έθος, τα νέα Ηπειρωτόπουλα τα οποία γεννήθηκαν το προηγούμενο έτος, ενώ ακολούθησε μικρό κέρασμα με καλούδια από τα χεράκια μελών του Συλλόγου.