Νέα επιδείνωση του καιρού

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού προβλέπεται για σήμερα, Δευτέρα, με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας, τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα πλήξουν κυρίως τις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές στα Ανατολικά και κυρίως τους ισχυρούς βόρειους ανέμους, η ένταση των οποίων θα φτάνει στο Αιγαίο 9 με 10 μποφόρ, ενώ εξασθένησή τους αναμένεται από την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, οπότε και προβλέπεται η γενικότερη ύφεση της κακοκαιρίας.

Για την Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου, αναμένονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στις νοτιότερες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους ισχυρές, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές – ημιορεινές, αλλά ακόμη και σε πεδινές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 9 και τοπικά 10 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε σημαντική πτώση, σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Συνιστάται προσοχή, καθώς, λόγω των αναμενόμενων καιρικών συνθηκών, υπάρχει περίπτωση να σημειωθεί παγετός, κατά τόπους ισχυρός.

Ετικέτες: