Ημερίδα στη Σύρο με θέμα "Αλληλεγγύη και Αυτοβοήθεια"

H Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων Ε.Π.Α.Ψ.Υ. σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διαταραχών Διάθεσης "Μαζί", το Κέντρο Πρόληψης «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ», το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Ίδρυμα Μποδοσάκη διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα «Αλληλεγγύη και Αυτοβοήθεια - απαντήσεις στην κρίση και την κοινωνική οδύνη».

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί to Σάββατο 28 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Το πρόγραμμα των Ομάδων Αυτοβοήθειας συντονίζει και παρουσιάζει ο Στέλιος Στυλιανίδης, Καθ. Κοινωνικής Ψυχιατρικής, Ψυχίατρος-Ψυχαναλυτής και Επιστημονικός Δευθυντής ΕΠΑΨΥ.

Ομιλητές:

"Αντιμετωπίζοντας την κατάθλιψη", Αγγελική Διαμαντή, Κοινωνική Λειτουργός Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ.

“Βγαίνοντας στο φως, μετά το σκοτάδι της κατάθλιψης: Ο θετικός ρόλος των Ομάδων Αυτο-βοήθειας στη ζωή μου”, Γιώτα Ανδρώνη, συντονίστρια και μέλος Ομάδας Αυτο-βοήθειας του ΜΑΖΙ

“Ανεργία και επιδράσεις στην υγεία: Παράγοντες κινδύνου και προστατευτικοί παράγοντες”, Απόστολος Ευκαρπίδης, Νοσηλευτής Msc Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και Δημόσια Υγεία, Υποδιευθυντής Χειρουργικού Τομέα Γενικού Νοσοκομείου Σύρου

“Από το άτομο στην ομάδα και από τον ειδικό στην κοινότητα”, Αναστασία Προκοπίου, Βιολόγος, Σύμβουλος Πρόληψης, Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης “ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ”.