Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα του άγριου ξυλοδαρμού στη Μύκονο

Οι «σκληροί» της Μυκόνου

Ένα νέο ακραίο περιστατικό βίας, που οδήγησε στον σοβαρότατο τραυματισμό νεαρού άνδρα, σημειώθηκε στη Μύκονο, καταδεικνύοντας συμπεριφορές και πρακτικές που τείνουν να γίνουν καθεστώς στα νυχτερινά μαγαζιά του νησιού.

Ένας νεαρός άνδρας 31 ετών, ο εκ Κύπρου καταγόμενος Βαγγέλης Πέππος, που ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη Μύκονο, έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον 34χρονο ιδιοκτήτη, γνωστό πυγμάχο και τον 25χρονο υπάλληλο επιχείρησης παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, για ασήμαντη αφορμή, όπως τα πρώτα στοιχεία δείχνουν.

Αποτέλεσμα της βιαιοπραγίας των δύο προαναφερόμενων ατόμων κατά του νεαρού ήταν η πρόκληση σε βάρος του βαριών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, με αποτέλεσμα να κρίνεται ως κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του, με του θεράποντες ιατρούς του, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Θριασίου, όπου νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση, να μιλούν για αγώνα διατήρησης του στη ζωή.

Άμεσος είναι ο παραλληλισμός της νέας αυτής υπόθεσης ακραίας βιαιοπραγίας σε γνωστό νυχτερινό κατάστημα της Μυκόνου, με την αντίστοιχη περίπτωση του Αυστραλού Ντουζόν Ζάμιτ, που το 2008 έπεσε νεκρός από τον ξυλοδαρμό μπράβου νυχτερινού καταστήματος του νησιού.

Οι μαρτυρίες για το γεγονός

Ο 31χρονος Κύπριος είναι μόνιμος κάτοικος Μυκόνου και εργάζεται στο νησί ως ταπετσιέρης, είναι πατέρας ενός 2χρονου αγοριού, με την σύζυγο του Αφροδίτη Κλεάνθους να τον χαρακτηρίζει ως «τον καλύτερο πατέρα… που θα μπορούσε να έχει ο γιος μας», όπως η ίδια λέει.

Ο νεαρός Κύπριος βρισκόταν το βράδυ της Κυριακής σε πολύ γνωστό beach bar της Μυκόνου, όπου πήγε να διασκεδάσει με την σύζυγο του και παρέα φίλων.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες όσων ήταν παρόντες στο περιστατικό, τις οποίες επικαλείται η σύζυγος του θύματος, όλα ξεκίνησαν από έναν διαπληκτισμό που είχε ο νεαρός άνδρας με έναν Άγγλο που βρισκόταν στο κατάστημα, ο οποίος και τον ειρωνεύτηκε για την προφορά του.

Οι άντρες της ασφάλειας του καταστήματος επενέβησαν, δηλαδή ο 34χρονος πυγμάχος και ο 25χρονος υπάλληλος του, γρονθοκοπώντας τον 31χρονο, ο οποίος σύμφωνα με τις μαρτυρίες δεν χτύπησε κανέναν, αντιθέτως τους ζήτησε να χαλαρώσουν και αντί γι’ αυτό τον έβγαλαν έξω όπου και τον έριξαν κατόπιν άγριου ξυλοδαρμού αιμόφυρτο στο έδαφος.

Ενώ οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι δύο άντρες που λειτουργούσαν ως security του καταστήματος, του χτυπούσαν το κεφάλι στο πάτωμα, ο ένας εξ αυτών, ο πυγμάχος υποστήριξε ότι ένα σπρώξιμο ήταν η αιτία για να πέσει ο Βαγγέλης Πέππος και να χτυπήσει.

Από τις 23.30 που σημειώθηκε το γεγονός, δημοσιεύματα θέλουν αν υπήρξε καθυστέρηση 45 λεπτών στην άφιξη του ασθενοφόρου προκειμένου να μεταφέρει τον τραυματία στο Κέντρο Υγείας του νησιού, με την καθυστέρηση να αιτιολογείται με την εξυπηρέτηση άλλου περιστατικού, γεγονός που όπως αναφέρεται να οδήγησε τελικά η μεταφορά του να γίνει με περιπολικό.

Η σοβαρότητα της κατάστασης του τραυματισμένου Κύπριου, καθώς φέρει ρωγμώδες κάταγμα στο κεφάλι, ένα μεγάλο αιμάτωμα και τρεις αρτηρίες κομμένες, υποχρέωσε την άμεση διακομιδή του σε νοσοκομείο της Αττικής και συγκεκριμένα στο Θριάσιο, όπου και νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, δίνοντας μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Ακολούθησαν συλλήψεις

Το πρωί της επόμενης ημέρα ο 34χρονος πυγμάχος και υπεύθυνος της ασφαλείας του καταστήματος, συνελήφθη ως ένας εκ των πρωταγωνιστών της επίθεσης, κατηγορούμενος για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης από κοινού με τον 25χρονο υπάλληλο του, ο οποίος αμέσως μετά το συμβάν και προκειμένου να γλιτώσει την αυτόφωρη διαδικασία εξαφανίστηκε.

Ο πυγμάχος κατόπιν των εξηγήσεων που έδωσε για το περιστατικό αφέθηκε ελεύθερος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ενώ ο 25χρονος που αναζητείτο από την αστυνομία τελικά εχθές το πρωί παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην αστυνομία συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, όπου αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες αφέθηκε ελεύθερος, παίρνοντας προθεσμία έως την Πέμπτη για να προετοιμάσει την απολογία του.

Από την πλευρά του νομικού εκπροσώπου της επιχείρησης στην οποία συνέβη το περιστατικό, υποστηρίχθηκε πως εκ μέρους της επιχείρησης παρέχεται προς τις ανακριτικές αρχές κάθε συνδρομή «για την ανάδειξη της αλήθειας».

Όσον αφορά στη συνήγορο της οικογένειας του 31χρονου Κύπριου, χαρακτήρισε «ατυχές» το γεγονός που συνέβη όπως είπε «σε μια από τις καλύτερες επιχειρήσεις που υπάρχουν στο νησί», οι ιδιοκτήτες της οποίας ενδιαφέρθηκαν να βοηθήσουν, «χωρίς να έχουν ευθύνη», όπως σημείωσε, ενώ ενημέρωσε πως ο ιδιοκτήτης της εταιρείας σεκιούριτι θα καλύψει τα υψηλά έξοδα νοσηλείας καθώς το 31χρονος είναι ανασφάλιστος. Συμπλήρωσε δε πως «όποιος και να το έκανε δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει όμως το χτύπημα είναι πολύ δυνατό, ενώ απέκλεισε την περίπτωση πλημμελήματος ως προς τη βαρύτητα της πράξης.