Συριανό «αίμα» στην αποστολή της Ομάδας Αιγαίου στην Αμοργό

«Πλώρη» για Αμοργό έβαλε χθες το πρωί ο πρόεδρος του Ομίλου Φουσκωτών & Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου Τάσος Ρούσσος, ο οποίος, δηλώνοντας πιστός φίλος της Ομάδας Αιγαίου τα τελευταία τέσσερα χρόνια, συμμετέχει δυναμικά στη νέα αποστολή της, πλαισιωμένος από τρεις γυναικείες παρουσίες του νησιού.

Η ιατρός (ειδικότητας ΩΡΛ) Ισιδώρα Πάπιτση, η αρχιτέκτων μηχανικός Κατερίνα Κωνσταντοπούλου, η εκπαιδευτικός Σίσση Καπλανάρη, ο κ. Ρούσσος και 70 ακόμα εθελοντές, προσφέρουν από χθες τις υπηρεσίες τους στο νησί της Αμοργού, συμβάλλοντας στην προώθηση των ιδεωδών του εθελοντισμού, της συμμετοχής και της κοινωνικής προσφοράς.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η οποία ολοκληρώνεται την Κυριακή 11 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν αιματολογικές/βιοχημικές εξετάσεις καθώς επίσης και ιατρικές εξετάσεις από διάφορες ειδικότητες όπως, καρδιολόγος, ορθοπεδικός, ΩΡΛ, οφθαλμίατρος, παθολόγος, παιδίατρος, χειρουργός, γναθοχειρουργός, αγγειοχειρουργός, ογκολόγος, οδοντίατρος, ψυχίατρος, κ.α. αλλά και ειδικές εξετάσεις όπως, triplex αγγείων-καρωτίδων, triplex καρδιάς, σπιρομετρήσεις για τον έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας κ.α.

Επιπλέον θα πραγματοποιηθεί, σε όσους κατοίκους το επιθυμούν, δωρεάν εμβολιασμός για την πρόληψη της πνευμονιοκοκκικής νόσου και μεταξύ άλλων, θα εγκαινιαστούν το πολυγήπεδο μπάσκετ-βόλεϊ-χάντμπολ, που διαμόρφωσε η Ομάδα Αιγαίου με την ευγενική χορηγία της εταιρίας AIM και το γήπεδο 5x5 στο γυμνάσιο της Χώρας της Αμοργού.

«Όρεξη για προσφορά και βοήθεια»

Για την πρώτη τους συμμετοχή σε αποστολές της Ομάδας Αιγαίου μίλησαν στην «Κοινή Γνώμη», η κ. Πάπιτση και η κ. Κωνσταντοπούλου, σημειώνοντας πως πρόκειται για μία αξιέπαινη προσπάθεια, την οποία θα πρέπει να στηρίζουν κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι εθελοντές. «Έχοντας υπηρετήσει για δέκα μήνες στη Φολέγανδρο, θεωρώ πολύ σημαντική μία τέτοια πρωτοβουλία για τους κατοίκους του νησιού. Οι ελλείψεις που υπάρχουν είναι φοβερές και οι ανάγκες του κόσμου ακόμα μεγαλύτερες. Υπάρχουν ελλείψεις σε βασικά είδη που ο κόσμος δεν μπορεί καν να τις φανταστεί» τόνισε η κ. Πάπιτση. Από την πλευρά της, η κ. Κωνσταντοπούλου έκρινε ότι όλοι μπορούν να βοηθήσουν επικουρικά σε αυτή την προσπάθεια, ανεξάρτητα από την ειδικότητα και το επαγγελματικό πεδίο τους. «Πάμε σε ένα μικρό νησί αλλά με μεγάλες ανάγκες. Δεν θα πω κάτι άλλο. Τώρα σταματάμε να μιλάμε εμείς και αρχίζει να μιλάει η καρδιά μας», υπογράμμισε η κ. Καπλανάρα η οποία στο παρελθόν έχει συμμετάσχει ξανά σε αποστολή της Ομάδας, στο πλευρό του κ. Ρούσσου.

Ετικέτες: