Κοινό όραμα για την ανάπτυξη της πιο ζωτικής περιοχής της Σύρου

«Πολιτισμός δεν είναι μόνο οι εκδηλώσεις»

Με βασική προτεραιότητα την τελική διαμόρφωση του πευκόφυτου χώρου της περιοχής σε χώρο αναψυχής πολλαπλών χρήσεων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρούσσων και η Τοπική Κοινότητα του χωριού συνεχίζουν δυναμικά την αγαστή συνεργασία τους και το 2016.

Η κοινή εκδήλωση των φορέων για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους, που αποτέλεσε πριν από χρόνια παράδειγμα και για τις υπόλοιπες περιοχές του νησιού, έδωσε την ευκαιρία στους κατοίκους και τους φίλους του χωριού να ανταμώσουν, αλλά και να ενημερωθούν για τους στόχους που έχουν τεθεί για τη νέα χρονιά.

Το κοινό καλωσόρισε η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χρούσσων Άννα Πρίντεζη, δίνοντας στη συνέχεια το λόγο στον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Νίκου Κοντιζά για μία σύντομη αναδρομή στα πεπραγμένα του 2015.

Διαμόρφωση του πευκόφυτου χώρου σε αλσάκι πολλαπλών χρήσεων

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κοντιζάς έκανε ειδική αναφορά στα παγκάκια που τοποθετήθηκαν κατά μήκος του δρόμου, στις εργασίες συντήρησης και ελαιοχρωματισμού του κτηρίου όπου φιλοξενείται ο Σύλλογος, στις δενδροφυτεύσεις, τις κολώνες φωτισμού αλλά και στην επισκευή μπασκετών. Υπογραμμίζοντας ότι πολιτισμός δεν είναι μόνο οι εκδηλώσεις, αλλά και οι δράσεις αναβάθμισης και ανάπτυξης μιας περιοχής, ο πρόεδρος υπενθύμισε ότι ο Σύλλογος συνεχίζει τις προσπάθειές του για την εκπλήρωση του μεγαλόπνοου οράματός του, που δεν είναι άλλο από τη διαμόρφωση του αλσάκιου, το οποίο θα πάρει το όνομα «Σταύρος και Βούλα» στη μνήμη δύο δραστήριων μελών του Συλλόγου τα οποία έφυγαν από τη ζωή έχοντας προσφέρει πολλά στο χωριό. Ευχήθηκε μάλιστα τα εγκαίνια του χώρου να πραγματοποιηθούν την άνοιξη του 2016, μέσα στο οποίο αναμένεται η διοργάνωση εκδηλώσεων που θα απευθύνονται σε παιδιά, συναυλιών, καθώς και προβολών και εκδηλώσεων για την τρίτη ηλικία. Μεταξύ των στόχων του συλλόγου είναι και η συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου (SIFF) για τον προγραμματισμό προβολών στα Χρούσσα, ενώ έγινε γνωστό στα μέλη ότι η θεατρική ομάδα του Συλλόγου επιστρέφει δριμύτερη μετά από έναν χρόνο αποχή με το ξεκαρδιστικό έργο «Οίκος ενοχής» των Ρέππα – Παπαθανασίου που θα παρουσιαστεί από 13 έως 18 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Απόλλων.

 

Ετικέτες: