Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας των φορέων της Ποσειδωνίας

Συνοδοιπορία στην επίτευξη των στόχων

Με χαμόγελο και ελπίδα ότι η συνεργασία και η συνοδοιπορία στην επίτευξη των στόχων μπορούν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη μία περιοχή προς όφελος των κατοίκων, που αγαπούν και υποστηρίζουν τον τόπο τους, η Τοπική Κοινότητα Ποσειδωνίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποσειδωνίας «Ο Ποσειδών» έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Έπαυλη Τσιροπινά, το εμβληματικό κτήριο της περιοχής, το οποίο συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια ζωής, συνεχίζοντας να προκαλεί θαυμασμό στους εκατοντάδες επισκέπτες του.

Το κοινό ζέσταναν μουσικά τα μέλη της χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποσειδωνίας, τα οποία τραγούδησαν με μαέστρο την κ. Ελπίδα Ρηγούτσου τα κάλαντα της Σύρου, του Αργοστολίου και της Κέρκυρας, καθώς και αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Φως ανάπτυξης για την περιοχής

Αμέσως μετά, το λόγο έλαβε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δημήτρης Νταλαχάνης, σημειώνοντας στο σύντομο χαιρετισμό του ότι η πόρτα της κοινότητας είναι ανοιχτή κάθε Τετάρτη από τις 17:00 έως τις 19:00 για όσους χρειάζονται τη συμβολή της.

«Πιστεύω ότι η παρουσία του συμβουλίου δεν αποδεικνύεται μόνο μέσα από τα λόγια αλλά αντικατοπτρίζεται στην καθημερινή επαφή μας με τους συμπολίτες μας και χαρακτηρίζεται από την καθαρότητα των πράξεων μας, από την άμεση επίλυση των προβλημάτων, μα πάνω από όλα από την έλλειψη παραπόνων, που αποδεικνύει ότι οι προσπάθειές μας κινούνται στη σωστή κατεύθυνση», ανέφερε χαρακτηριστικά. Εκτιμώντας ότι το 2016 θα είναι ένα έτος ευοίωνο και ελπιδοφόρο για τη Σύρο, αλλά και για την Ποσειδωνία ειδικότερα, υπενθύμισε στους παρευρισκόμενους την επερχόμενη επαναλειτουργία του Ξενώνα των Αγκαθωπών τον προσεχή Απρίλιο και ενημέρωσε για τις ενέργειες της Κοινότητας σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γαλησσά για την επανάκτηση της Γαλάζιας Σημαίας για την παραλία των Αγκαθωπών, η οποία φιλοδοξεί να κερδίσει ξανά την παλαιά αίγλη της.

Σημείο αναφοράς ο εορτασμός των 100 χρόνων της Έπαυλης Τσιροπινά

Πρόσθεσε επίσης ότι βρίσκεται στο στάδιο της δρομολόγησης η πρωτοβουλία της Κοινότητας για δημιουργία χώρου αθλοπαιδιών στο γήπεδο του Ποιμαντικού Κέντρου Αγίου Παύλου. Στόχος είναι η χωροθέτηση πολυγηπέδου καλαθοσφαίρισης – πετοσφαίρισης και μιας παιδικής χαράς. Αναμένεται και φέτος η ασφαλτόστρωση των κεντρικών δρόμων της περιοχής από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, καθώς και η αντικατάσταση του παλαιού δικτύου ύδρευσης από τη ΔΕΥΑΣ για τη βελτίωση της ποιότητας του νερού. Τέλος, σημείωσε πως ορόσημο του 2016 θα αποτελέσει ο εορτασμός των 100 χρόνων της Έπαυλης Τσιροπινά με τη διοργάνωση επετειακών εκδηλώσεων σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Νικητής ο πολιτισμός

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποσειδωνίας κ. Μάρκος Ρούσσος ευχήθηκε στο κοινό καλή χρονιά, δίνοντας το λόγω του ότι η αγαστή συνεργασία μεταξύ των φορέων της Ποσειδωνίας θα συνεχίσει να αποτελεί τη σημαία της περιοχής και τη νέα χρονιά. Επεσήμανε επίσης πως παρά τους κλυδωνισμούς λόγω της οικονομικής κρίσης, ο Σύλλογος κατόρθωσε να εμβολίσει αυτό το μαύρο κατεστημένο και να βγει μπροστά με νικητή τον πολιτισμό, που αποτελεί αστείρευτη πηγή προόδου και ανάπτυξης και φέρνει σε όλους μας το γέλιο και τη διάθεση για μια νέα πορεία. Για το λόγο αυτό απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς όλους εκείνους που παρέχουν ανιδιοτελώς τον χρόνο και τις υπηρεσίες τους, σηκώνοντας το βάρος για τη διατήρηση και διάδοση των ηθών και εθίμων.

Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο χωρικός Αντιδήμαρχος Ποσειδωνίας Αλέξης Αθανασίου, οι επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας Αντρέας Γιαλόγλου και Παύλος Χρυσαφίδης, ο Υποδιοικητής της Ναυτικής Βάσης Σύρου, καθώς και πλήθος φίλων της περιοχής.

Ετικέτες: