Αυτούσια η ανακοίνωση του Εμποροεπαγγελματικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου

Αναδρομή στα γεγονότα της τίμησης του πληρώματος σκάφους του Λιμενικού Σώματος

  • Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2016 - 13:03

Στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας στις 18 Ιανουαρίου 2016 ενημερώθηκαν τα παρευρισκόμενα μέλη για την επιστροφή των πλακετών τίμησης του πληρώματος του λιμενικού σκάφους ΛΣ – 609 και τα περιστατικά που διαδραματίστηκαν γύρω από αυτό, για τα οποία έχετε ήδη ενημερωθεί με δελτία τύπου του Συλλόγου μας.

Εν τάχει σας υπενθυμίζουμε ότι η τίμηση του πληρώματος έγινε στις 16 Μαΐου 2015, μετά από ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας το Φεβρουάριο του 2015 και αφού είχαν ενημερωθεί όλοι οι αρμόδιοι και η 6η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος. Η εκδήλωση έγινε παρουσία της Δημοτικής Αρχής, της Καθολικής Εκκλησίας, των προϊσταμένων των Σωμάτων Ασφαλείας Τήνου (Α.Τ. Τήνου, Λιμεναρχείο Τήνου, Πυροσβεστική Τήνου) και πολύ κόσμου.

Ένα μήνα μετά την εκδήλωση οι πλακέτες επεστράφησαν με ανορθόδοξο τρόπο σε ιδιωτικό κατάστημα (κατάστημα VODAFONE) από τον κυβερνήτη του σκάφους μετά από εντολή ανωτέρου του, όπως ο ίδιος μας ενημέρωσε και όχι στα γραφεία του Συλλόγου μας και το κυριότερο χωρίς κάποιο συνοδευτικό έγγραφο με το οποίο θα εξηγούσαν το λόγο της επιστροφής. Ο Σύλλογος ζήτησε με έγγραφό του με Αρ. Πρωτ. 207/19.06.2015 να δοθούν γραπτώς εξηγήσεις για ποιο λόγο επιστράφηκαν οι πλακέτες.

Την ίδια μέρα οι πλακέτες επιστράφηκαν από την ιδιωτική επιχείρηση με courier και διαβιβαστικό έγγραφό της για το συμβάν στο Λιμεναρχείο, το Λιμεναρχείο δεν παρέλαβε το πακέτο και τέλος, στις 19 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 18:30 επιστράφηκαν ξανά από την επιχείρηση στο Λιμεναρχείο Τήνου, όπου και παραμένουν. Για όλα αυτά τα περιστατικά υπάρχουν έγγραφα που έχουν σταλεί σε όλους τους αρμόδιους επί του θέματος.

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, αφού ακόμα και σήμερα δεν έχει δοθεί επισήμως εξήγηση για τα αίτια επιστροφής των πλακετών, καταδίκασε την πράξη του Λιμεναρχείου Τήνου και την συμπεριφορά του για αυτό το θέμα.