Στον παλμό των μαθητικών εκδρομών η Ερμούπολη το Σαββατοκύριακο

Μαθητικές αποδράσεις

Έσφυζε από ζωή τις τελευταίες ημέρες η Ερμούπολη από τις μαθητικές αποδράσεις σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που πραγματοποίησαν φέτος τις καθιερωμένες εκδρομές τους στη Σύρο, με σκοπό να γνωρίσουν τον τόπο αλλά και να κάνουν το πολυπόθητο διάλειμμά τους, λίγο πριν τη λήξη του σχολικού έτους και τη διεξαγωγή των εξετάσεών τους.

Μικρές αλλά και μεγαλύτερες παρέες - ομάδες μαθητών, που αφίχθησαν με τους συνοδούς – εκπαιδευτικούς τους στο νησί πριν από το Σαββατοκύριακο, ως φάνηκε καθ΄ όλη τη διάρκεια των τελευταίων ημερών περιηγήθηκαν σε κάθε γωνιά της πόλης, απολαμβάνοντας το ιστορικό κέντρο.

Μουσεία, Δημαρχιακό Μέγαρο, Θέατρο Απόλλων καθώς επίσης μοναδικού αρχιτεκτονικού κάλλους κτίρια της Ερμούπολης, αλλά και οι εκλεκτοί ναοί του κέντρου, υπήρξαν μερικούς από τους εκπαιδευτικούς σταθμούς των σχολικών αποστολών στο πλαίσιο των συστάσεών τους με το νησί.

Κατά τη διάρκεια και των δύο ημερών, αρκετοί μαθητές στον ελεύθερο χρόνο τους πραγματοποίησαν επίσης, τον περίπατό τους στο νέο παραλιακό μέτωπο της πόλης, απολαμβάνοντας την ξεγνοιασιά τους, με δεδομένες τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στο νησί.

Η παρουσία τους στη Σύρο, μοιραία αύξησε και την επισκεψιμότητα στα καταστήματα και τις επιχειρήσεις κυρίως του κέντρου, γεγονός που αναδεικνύει την ανάγκη αύξησης του ενδιαφέροντος εκ μέρους των αρμοδίων του Δήμου γι αυτήν την κατηγορία θεματικού τουρισμού, όπως άλλωστε είχε αναφερθεί σε προηγούμενο φύλλο της “Κοινής Γνώμης” με αφορμή συζήτηση σε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου.