Σκαλοπάτια… επικινδυνότητας

Σημαντικές φθορές παρατηρούνται στα σκαλοπάτια, που ξεκινούν από την περιοχή «Βαπόρια», στο ύψος του κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων, με κατάληξη στην παραλία «Αστέρια».

Δεδομένου, ότι η πρόσβαση στην παραλία Αστέρια πραγματοποιείται μόνο μέσω σκαλοπατιών, που βρίσκονται, είτε όπισθεν του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, είτε από το συγκεκριμένο σημείο της περιοχής Βαπόρια, μεγάλος είναι ο όγκος των πολιτών, ντόπιων και επισκεπτών, που τα χρησιμοποιούν, ενώ ακόμη γίνεται χρήση τους και από τους ιδιοκτήτες των κατοικιών της περιοχής.

Μάλιστα, λόγω του χώρου στάθμευσης, πέριξ του μικρού πάρκου, που βρίσκεται έμπροσθεν του κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης, η κάθοδος από τα Βαπόρια επιλέγεται, ενδεχομένως και σε μεγαλύτερο βαθμό.

Ωστόσο, τα σκαλοπάτια από τσιμέντο παρουσιάζουν εκτεταμένες φθορές, καθώς στα περισσότερα εξ’ αυτών κομμάτια από σκυρόδεμα έχουν αποκολληθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος, ιδιαίτερα για πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας.

Κατά συνέπεια, κρίνεται απαραίτητη από τους αρμόδιους φορείς, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι από κοινού ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης στο μεγαλύτερο και το Λιμενικό Ταμείο σε μικρότερο κομμάτι, η μέριμνα για την αποκατάστασή τους, καθώς και για τον καθαρισμό τους.

Παρ’ όλα αυτά, από την πλευρά του ΔΛΤ γίνονται κινήσεις για την αποκατάσταση και την αισθητή βελτίωση της όψης της παραλίας, η οποία εμπίπτει εξ’ ολοκλήρου στην αρμοδιότητά του και που τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει αυξημένη επισκεψιμότητα.

Ετικέτες: