Δίκυκλα κατακλύζουν καθημερινά το πεζοδρόμιο περιμετρικά του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου

Όπου κενό και parking

Παρά το γεγονός πως τα χτιστά κολονάκια στην κεντρική είσοδο του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στην Ερμούπολη περιόρισαν σημαντικά την παράνομη στάθμευση των δικύκλων ακριβώς μπροστά από την επιβλητική μαρμάρινη σκάλα του ναού, ωστόσο, μέρος αυτών έχει “μετακομίσει” στο πεζοδρόμιο όπισθεν του κτιρίου.

Συγκεκριμένα, σε καθημερινή βάση οδηγοί μηχανών, αν και διαπιστώνουν πως επί του πεζοδρομίου έχουν τοποθετηθεί ειδικά χαμηλά κολονάκια για να αποτρέψουν την παράνομη στάθμευση, ωστόσο, οι ίδιοι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν ως parking τα διαθέσιμα κενά τμήματα των πεζοδρομίων, γεννώντας μία εικόνα ασύδοτη, η οποία εμμέσως “προτρέπει” κι άλλους οδηγούς να ακολουθήσουν την ίδια τακτική.

Αξίζει να υπογραμμισθεί πως, αρκετοί εκ των οδηγών, όπως διαπιστώνεται και από το φωτογραφικό υλικό έχουν καταστρέψει ή και μετακινήσει τα μικρά κολονάκια, προκειμένου να έχουν στη διάθεσή τους το πεζοδρόμιο για να σταθμεύουν... ανενόχλητοι, καθώς όπως διαπιστώνεται, αδυνατούν να αφήσουν τα δίκυκλά τους ακόμη και στα πλησιέστερα διαθέσιμα τμήματα που επιτρέπεται η στάθμευσή τους.

Παρόμοια εικόνα παρατηρείται συχνά στο ακριβώς απέναντι πεζοδρόμιο, σε τμήμα του οποίου αν κι έχει δοθεί άδεια για στάθμευση οχήματος, ωστόσο, αυτός ο χώρος αξιοποιείται από τον κάθε έναν πολίτη.