Επίσκεψη των Κατηχητικών στο Νεώριο

  • Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου, 2019 - 15:17
  • /   Eνημέρωση: 19 Φεβ. 2019 - 7:35

Επίσκεψη στα Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου πραγματοποίησαν μαθητές από τα Κατηχητικά Σχολεία της Ιεράς Μητρόπολεως Σύρου, την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019, συνοδευόμενοι από τον Αρχιμανδρίτη Νικόλαο Γαβαλλά, τον πατέρα Κωνσταντίνο Κοντό και τους γονείς τους.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους του ιστορικού ναυπηγείου από τον τεχνικό ασφαλείας, κ. Γρηγόρη Μπίλιο και εντυπωσιάστηκαν από  τις εγκαταστάσεις μίας από τις σπουδαιότερες ναυπηγικές μονάδες του Μεσογείου η οποία αποτελεί πηγή ζωής για το νησί τους, τη Σύρο αλλά και απαρχή μιας νέας εποχής για τον κλάδο της ναυπηγικής στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και από κοντά τον κ. Πάνο Ξενοκώστα, Πρόεδρο και ΔΣ του ONEX Group, τον Γενικό Διευθυντή του ναυπηγείου κ. Βασίλη Σαββίδη, τον Πρόεδρο του Εργοστασιακού Σωματείου κ. Αντώνη Χατζαντώνη και τον Γραμματεία του Σωματείου, κ. Μάρκο Ρηγούτσο και άλλα μέλη της διοίκησης τα οποία παρευρέθηκαν.

Από την πλευρά του ο Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Γαβαλλάς, Υπεύθυνος των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου,  εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του για την ευκαιρία που δόθηκε από τη Διοίκηση του Ναυπηγείου για την επίσκεψη των μαθητών καθώς απετέλεσε μία μοναδική εμπειρία η οποία τους ενθουσίασε και ευχήθηκε εκ μέρους του ιδίου και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύρου, κ. Δωρόθεου καλή δύναμη και καλή ευόδωση στο έργο του Ναυπηγείου για το καλό του τόπου και της τοπικής κοινωνίας.

Στο τέλος της επίσκεψής δόθηκε στους μαθητές εκ μέρους του ναυπηγείου και ένα μικρό κέρασμα ως ευχαριστήριο της παρουσίας τους στο Νεώριο.

Από την πλευρά του ο Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Γαβαλλάς, Υπεύθυνος των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου,  ευχαρίστησε τη Διοίκηση του Ναυπηγείου για την ευκαιρία της επίσκεψης και ευχήθηκε εκ μέρους του ιδίου και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύρου, κ. Δωρόθεου καλή δύναμη και καλή ευόδωση στο έργο του Ναυπηγείου για το καλό του τόπου και της τοπικής κοινωνίας.