Σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Σύρου - Τήνου - Μυκόνου

"Άμεση κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών"

Σε αγωνιστική συσπείρωση για την άμεση κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών, καλούν γονείς και εργαζομένους, τα μέλη του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου - Τήνου και Μυκόνου μέσα από ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Τονίζοντας πως, "υπάρχουν 407 κενά σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων στο νομό Κυκλάδων" εκ των οποίων "Ένα μέρος, μολονότι θα καλυφθεί μέσα από τον αυθαίρετο και παράνομο μηχανισμό των μετατάξεων", ωστόσο "δεν θα εξασφαλίσει την ουσιαστική λειτουργία του δημόσιου σχολείου" σημειώνουν πως, "πέρα από τις ειδικότητες που εμπλέκονται στη διαδικασία των μετατάξεων, λείπουν αυτή τη στιγμή 152 δάσκαλοι και 83 νηπιαγωγοί σε όλο το νόμο. Στα νησιά ευθύνης μας λείπουν 25 δάσκαλοι και αντίστοιχα 25 νηπιαγωγοί. Επομένως μόνο στα τρία νησιά του συλλόγου μας 50 τμήματα δε μπορούν να λειτουργήσουν και 235 σε επίπεδο νομού, με συνέπεια τον αποκλεισμό των παιδιών από το αναφαίρετο δικαίωμα τους στη μόρφωση".

Καταλήγοντας, προσθέτουν πως, "Με δεδομένη και τη δραστική μείωση των αναπληρωτών του τακτικού προϋπολογισμού, που μειώθηκαν από 12.000 πέρυσι σε μόλις 2.000 φέτος και για τις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης, υπάρχει ο σοβαρός κίνδυνος της υπολειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της επικράτειας". Με αφορμή τα παραπάνω, ζητούνν την "άμεση κάλυψη των κενών με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών" για να μην υπάρξει υποβάθμιση της δημόσια Παιδείας.