Πρόγραμμα Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση

"Μαθαίνουμε παρέα"

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ Λάτση, συνεχίζοντας την παράδοση της πολύμορφης συμβολής του στους τομείς της έρευνας, της επιστήμης και της εκπαίδευσης στη χώρα μας, καθιερώνει το πρόγραμμα “Μαθαίνουμε παρέα”, που αποσκοπεί στην ενίσχυση του παιδαγωγικού έργου των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας να υποβάλουν προτάσεις πρωτότυπων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων οι οποίες θα υλοποιηθούν κατά το σχολικό έτος 2013-14 από νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία νησιωτικών περιοχών της Ελλάδας.

Στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη εκείνων των πρωτοβουλιών μέσω των οποίων εξελίσσονται πολύμορφα οι γνώσεις, οι εμπειρίες και οι δεξιότητες των μαθητών τόσο στο σχολικό όσο και στο κοινωνικό τους περιβάλλον, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να δοκιμάσουν καινοτόμες εκπαιδευτικές ιδέες και πρακτικές.

Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν εκπαιδευτικοί από τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία νησιωτικών περιοχών της χώρας. Δυνατότητα υποβολής προτάσεων έχουν μεμονωμένοι εκπαιδευτικοί ή ολιγομελείς ομάδες εκπαιδευτικών με έναν συντονιστή (συνολικά έως τρείς εκπαιδευτικούς).

Η υποβολή των προτάσεων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά μέχρι τη Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013, στη φόρμα υποβολής που θα είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο του Ιδρύματος www.latsis-foundation.org, όπου, επίσης, υπάρχουν επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τις μονάδες που εμπίπτουν στο πρόγραμμα, τις αναλυτικές προϋποθέσεις και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Ετικέτες: