Επιστολή της Ε.Λ.Μ.Ε. Α' Κυκλάδων

"Περισσότερα από ποτέ τα κενά στα σχολεία των Κυκλάδων"

 Στον αντίποδα των δηλώσεων του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, Χρήστου Μιχαλόπουλου ότι η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά με καλούς οιωνούς και δείγματα άμεσης τοποθέτησης εκπαιδευτικών στις μονάδες, η Ε.Λ.Μ.Ε. Α' Κυκλάδων υπογραμμίζει ότι τα κενά είναι περισσότερα από ποτέ.

“Οι μηδενικοί διορισμοί τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις του φετινού καλοκαιριού, έχουν εκτοξεύσει τον αριθμό των κενών στα σχολεία του νομού μας. Τα προβλήματα των προηγούμενων χρόνων, ειδικά στην τεχνική εκπαίδευση, όλα δείχνουν ότι θα διογκωθούν ακόμα περισσότερο φέτος. Συγκεκριμένα μετά το τέλος των υπηρεσιακών μεταβολών, στα σχολεία των Κυκλάδων υπάρχουν 250 λειτουργικά / οργανικά κενά και για την κάλυψή τους τοποθετήθηκαν μόνο 48 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί τριών μόνο ειδικοτήτων.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Α’ Κυκλάδων, απαιτεί:

  • Άμεσους μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση για να καλυφθούν τα δεκάδες χιλιάδες κενά, που αναγνωρίζει ακόμα και το ίδιο το Υπουργείο.

  • Οι προσλήψεις των αναπληρωτών να γίνουν το συντομότερο δυνατόν και να περιλαμβάνει όλες τις ειδικότητες στη γενική και τεχνική εκπαίδευση καθώς και στην ειδική αγωγή”.