Ώρες λειτουργίας του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Σύρο

  • Πέμπτη, 19 Μαρτίου, 2015 - 15:18

O Δήμος Σύρου – Ερμούπολης επιδιώκοντας να υποστηρίξει δράσεις στα σχολεία, που αποσκοπούν στην οδική ασφάλεια και τη κυκλοφοριακή αγωγή των μαθητών, θα λειτουργήσει για 6η συνεχή χρονιά το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής για το Σχολικό έτος 2014 – 2015. Σκοπός είναι τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν, να διαμορφώσουν σωστή νοοτροπία στην οδήγηση και γιατί όχι, να “διδάξουν” τους μεγαλύτερους.

Το Πάρκο θα λειτουργεί o Δήμος σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κυκλάδων, μέσω της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Χ. Διαμαντή, τη Δ/νση Μεταφορών της ΠΝΑ - Τμήμα Έκδοσης Αδειών κυκλοφορίας Κυκλάδων, διαμέσου του εθελοντή κ. Φώτη Τσαντήλα και τους εθελοντές εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών κ. Φραγκίσκο Ρούσσο και κ. Στέφανο Μπερτάκη. Η εκπαίδευση των μαθητών, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη και Τετάρτη, πρωινές ώρες, μόνο κατόπιν συνεννόησης.

Υπεύθυνοι για το Πάρκο από το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, ορίζονται o Αντιδήμαρχος κ. Σταύρος Γουσγουνέλης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μάννα κ. Ιωάννης Μαραγκός και ο κ. Ιωσήφ Βακόνδιος.

Η εκπαίδευση θα είναι διάρκειας περίπου μίας ώρας, συμπεριλαμβάνοντας θεωρία, πρακτική άσκηση και παιχνίδι με μικρά αυτοκίνητα και ποδήλατα.

Οι επισκέψεις θα ξεκινήσουν από την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015 μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν στο email στο Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων schdraseis@dipe.kyk.sch.gr ή με φαξ στο 22810 79229.