Απονομή τιμητικών πλακετών στους εθελοντές του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Σύρο

Δίνουν το παράδειγμα και σκορπούν χαμόγελα

Το αίσθημα της εθελούσιας και συνειδητής προσφοράς, με στόχο την ευαισθητοποίηση και τη διαμόρφωση του τρόπου σκέψης των μελλοντικών οδηγών του τόπου μας, επιβραβεύτηκε χθες το πρωί στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Σύρο, το οποίο ανανεώνει το ραντεβού του με τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για την επόμενη σχολική χρονιά.

Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Κυκλάδων Χρυσάννα Διαμαντή, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Αδειών Κυκλοφορίας Κυκλάδων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου Φώτης Τσαντήλας και οι δύο εκπαιδευτές οδήγησης Φραγκίσκος Ρούσσος και Στέφανος Μπερτάκης τιμήθηκαν από το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφεραν για μία ακόμη χρονιά.

Τις τιμητικές πλακέτες απένειμε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Σταύρος Γουσγουνέλης, ο οποίος συνεχάρη τους εθελοντές για την αξιοθαύμαστη προσπάθειά τους για τη διαμόρφωση κυκλοφοριακής συνείδησης στη νέα γενιά, που αποσκοπεί στην πρόληψη ατυχημάτων και τη βελτίωση της οδική συμπεριφοράς.

Κατάθεση ψυχής

“Μία σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της. Οι μικροί μαθητές του νησιού μας διδάχτηκαν και φέτος τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς, έμαθαν πώς να κυκλοφορούν και να περπατούν στο δρόμο, αλλά και πώς να εκπαιδεύουν τους μεγαλύτερους”, ανέφερε χαρακτηριστικά. “Έχει γίνει μια πολύ καλή δουλειά από τους εθελοντές μας, οι οποίοι συμβάλλουν σημαντικά στην κυκλοφοριακή εκπαίδευση στο νησί μας”. Ο Γουσγουνέλης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μάννα κ. Γιάννη Μαραγκό για τη λειτουργία του Πάρκου, αλλά και τον υπάλληλο του δήμου Ιωσήφ Βακόνδιο, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση και τον καθαρισμό του. Όπως τόνισε, το Πάρκο θα υποδεχτεί ξανά τους μαθητές του νησιού από τον προσεχή Σεπτέμβριο, ωστόσο θα καταβληθεί προσπάθεια για συνέχιση της λειτουργίας του και κατά τους θερινούς μήνες. “Επιθυμία μας είναι να ανοίγει το απόγευμα της Παρασκευής, ώστε να μπορεί ο κόσμος να το χρησιμοποιεί ως χώρο αναψυχής”, κατέληξε.

“Δεν έμεινε κανείς παραπονεμένος”

Για την ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος, το οποίο υλοποιήθηκε τους δύο τελευταίους μήνες στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Μάννα, μίλησε στην “Κοινή Γνώμη” η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Διαμαντή. Όπως τόνισε, παρά το γεγονός ότι οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν τη λειτουργία του Πάρκου πριν από την περίοδο του Πάσχα, οι σχολικές επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία, χωρίς να μείνει κανείς παραπονεμένος. “Καταβάλαμε μεγάλες προσπάθειες, προκειμένου να χωρέσουμε όλα τα σχολεία. Ελπίζουμε του χρόνου να καταφέρουμε να ξεκινήσουμε από Σεπτέμβρη, ούτως ώστε μέχρι και το Νοέμβρη που έχει καλό καιρό, να μπορέσουν κάποια σχολεία να το επισκεφτούν”, σημείωσε.

Δύο γεμάτοι μήνες

Για μία ακόμη χρονιά, οι εκπαιδευτές δέχτηκαν την αγάπη των μικρών μαθητών, έλυσαν τις απορίες τους και μοιράστηκαν τον ενθουσιασμό και τη χαρά τους. “Συμμετέχουν με μεγάλο ενδιαφέρον στις βιωματικές ασκήσεις, ενώ ρωτούν συνεχώς “πότε θα κάνουμε ποδήλατο και αυτοκινητάκια”. Βλέπουν την επίσκεψη σαν εκδρομή κι αυτό είναι σημαντικό, γιατί μαθαίνουν τους κανόνες μέσα από το παιχνίδι χωρίς να πλήττουν. Έτσι, αλλάζει σταδιακά όλη η νοοτροπία σε σχέση με την κυκλοφοριακή αγωγή και τον τρόπο συμπεριφοράς τόσο του πεζού, όσο και του οδηγού” εξήγησε η κ. Διαμαντή, χαρακτηρίζοντας το Πάρκο ως έναν ευχάριστο χώρο για μικρούς και μεγάλους. “Είναι ένα ασφαλές μέρος για να παίξει το παιδί χωρίς κίνδυνο”.

Τέλος, τόνισε ότι επιθυμία των υπευθύνων είναι η μελλοντική ενίσχυση των εθελοντών του Πάρκου με περισσότερους εκπαιδευτές – οδηγούς, που θα εκδήλωναν ενδιαφέρον για να συνεισφέρουν με τις γνώσεις τους σε αυτή την προσπάθεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πάρκο επισκέφτηκαν χθες το πρωί μαθητές του Παιδικού Σταθμού Ερμούπολης, οι οποίοι ευχαρίστησαν τους εκπαιδευτές για τη θερμή υποδοχή που τους επιφύλαξαν, χαρίζοντάς τους χειροποίητες κατασκευές, με θέμα τι άλλο; Το αυτοκίνητο.