Ανακοίνωση Σχολικού Μη Κερδοσκοπικού Συνεταιρισμού 1ου Δημοτικού Σχολείου Παροικιάς

Αδυναμία πληρωμής βεβαιωμένων οφειλών

  • Παρασκευή, 8 Ιουλίου, 2016 - 06:20
  • /   Eνημέρωση: 8 Ιουλ. 2016 - 7:20

Εκπροσωπώντας τη σχολική κοινότητα του 1ου Δημοτικού σχολείου Παροικίας απευθυνθήκαμε με επιστολές μας, στον Υπουργό Οικονομικών (4-11-2015), στη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Νομού Κυκλάδων (13-4-2016) και στο Συνήγορο του Παιδιού που αφορά  τη λειτουργία των μαθητικών κοινοτήτων (17-2-2016), προκειμένου να διορθωθεί η τεράστια αδικία που υφιστάμεθα στο σχολείο μας, ότι υπόκειται ο σχολικός συνεταιρισμός  σε φόρο Επιτηδεύματος.
 Σας υπενθυμίζουμε ότι: ο Σχολικός Συνεταιρισμός των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παροικίας Πάρου δημιουργήθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου και ιδιαίτερα του Ν.1566/85 και ενοικίασε το  κυλικείο του σχολείου  από τη σχολική επιτροπή του δήμου Πάρου, προσφέροντας έσοδα που δεν υπήρχαν στην σχολική επιτροπή.
    Με την ενοικίαση και λειτουργία του σχολικού κυλικείου στόχος του σχολικού συνεταιρισμού μας ήταν:
1.Η προαγωγή του συνεταιριστικού πνεύματος στα παιδιά μας
2.Η παροχή ποιοτικών προϊόντων εστίασης στους μαθητές
3. Η προαγωγή του πνεύματος της οικονομίας στους μαθητές
4. Τα έσοδα του σχολικού κυλικείου να διατίθονται για την αγορά υλικοτεχνικής υποδομής στο σχολείο μας την οποία έχουμε ανάγκη .
 Η λειτουργία του κυλικείου στη διάρκεια των διαλειμμάτων γίνεται με την εθελοντική εργασία μαθητών και γονέων του σχολείου μας και με κάθε νόμιμη διαδικασία και πλήρη νόμιμη αδειοδότηση σε θέματα διοικητικά , οικονομικά, υγειονομικά.  Ο συνεταιρισμός έχει Α.Φ.Μ. , αποδίδει Φ.Π.Α.  Όλα  νόμιμα .
    Όμως την περασμένη σχολική χρονιά 2014-2015 διαπιστώσαμε ότι υπόκειται ο σχολικός συνεταιρισμός και  σε φόρο Επιτηδεύματος . Έτσι όλο το μικρό κέρδος του σχολικού συνεταιρισμού από την εκμετάλλευση του κυλικείου , μετά την πληρωμή των εξόδων , του ενοικίου στη σχολική επιτροπή του Δήμου και του Φ.Π.Α. , πήγε στο φόρο επιτηδεύματος. Αποτέλεσμα οικονομικό για το συνεταιρισμό μηδέν , μετά τόσο κόπο από τον εθελοντισμό γονέων και μαθητών.            Θεωρούμε ότι είναι τραγικά ειρωνικό και ακραία άδικο να φορολογείται ως επιτηδευματίας η αγνή εθελοντική προσπάθεια των παιδιών μας , που προσπαθούν να εξοικονομήσουν λίγα χρήματα για να εξοπλίσουν καλύτερα το σχολείο τους.
  Είναι τραγικό παιδιά 6-12 ετών και ενώ έχουν δημιουργήσει με τις μικρές παιδικές τους δυνάμεις , οικονομική δραστηριότητα τόσο πολύτιμη στις μέρες μας , να φορολογούνται και να τους παίρνουν το απειροελάχιστο κέρδος τους . Κέρδος που ονειρεύονταν να διαθέσουν για την αγορά υλικοτεχνικής υποδομής.  Ο φόρος επιτηδεύματος αφαίρεσε από τα παιδιά μας το όνειρό  τους και τιμώρησε χωρίς λόγω την αγνή και άδολη προσπάθειά τους .
Σήμερα τους ξαναστείλαμε επιστολή με θέμα : «Αδυναμία Πληρωμής Βεβαιωμένων Οφειλών» με το ποσό  «755,34», μαζί με το σημείωμα πληρωμής του TAXISnet.
 

Σχετικά αρχεία: