Τριήμερο αφιέρωμα του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Γεώργιος» στη γαλλική γλώσσα

“Bonjour”… από στόμα σε στόμα

Ο Αστερίξ, ο Οβελίξ και ο Πανοραμίξ από την ιστορική Γαλατία, φρεσκότατα κρουασάν, εκλέρ, μιλφέιγ, ζωγραφιές, τραγούδια, κουκλοθέατρο και πολλές ακόμα εκπλήξεις περίμεναν τα παιδιά και τους φίλους του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Γεώργιος» στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων με θέμα «Τα γαλλικά στον κόσμο».

Για τρεις συνεχόμενες ημέρες, η Αίθουσα Τέχνης «Γιάννη & Ελένης Βάτη» μίλησε μία από τις ομορφότερες και πιο διαδεδομένες γλώσσες στον πλανήτη, που διαχρονικά καταλαμβάνει σημαντική θέση στον πολιτισμό, τη λογοτεχνία και τη ζωή μας γενικότερα.

Οι δράσεις του προγράμματος που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τη δασκάλα γαλλικών του σχολείου κ. Μαργαρίτα Δεναξά εγκαινιάστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής ενώπιον, παρουσία της Σχολικής Συμβούλου Γαλλικής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου Ευτυχίας Νικολακοπούλου, εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών.

Εκπαίδευση και δημιουργία… στο πρώτο θρανίο

Στο σύντομο χαιρετισμό της, η κ. Δεναξά τόνισε ότι οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στη γαλλική γλώσσα και στο βασικό προτέρημά τους να ενώνουν πολλές χώρες στον κόσμο, καθώς το «bonjour» ταξιδεύει από στόμα σε στόμα και εκτός Γαλλικού εδάφους. Πρόσθεσε δε, ότι στόχος των συγκεκριμένων δράσεων στο ξεκίνημα μίας ακόμα σχολικής χρονιάς είναι η γνωριμία των παιδικών με τη γαλλική γλώσσα μέσα από έναν διαφορετικό τρόπο.

Στο πλαίσιο αυτό, οι μαθητές της Α’, Β’ και Ε’ τάξης παρουσίασαν ζωγραφιές και πολλά ακόμα έργα με γαλλικό «αέρα», που αποτελούν ένα μικρό δείγμα της δουλειάς τους στο σχολείο. Η ζωγραφική και το κολλάζ συνεχίστηκαν το επόμενο πρωί με την εκπαίδευση και τη δημιουργία να κάθονται και πάλι παρεούλα στο πρώτο θρανίο. Τα παιδιά έπαιξαν, κατασκεύασαν και έμαθαν λέξεις γαλλικής προελεύσεως, οι οποίες ενσωματώθηκαν και κατέχουν μία ξεχωριστή θέση στο ελληνικό λεξιλόγιο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, παρουσιάστηκε ελληνογαλλικό κουκλοθέατρο από τους μαθητές της Ε’ Τάξης, βασισμένο στον γνωστό μύθο «Ο Τζίτζικας και ο μέρμηγκας» (“La cigale et la fourmi”. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το πρωί της Κυριακής με χορό, παντομίμα, παιδικά γαλλικά τραγούδια και τη χορωδία με φλογέρα από τους μαθητές της Δ’ τάξης, που ερμήνευσαν το «Clair de lune”.

Κλείνοντας, η κ. Δεναξά δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι βρίσκονται πάντα στο πλευρό της και ιδιαιτέρως την καθηγήτρια γαλλικών και παλιά μαθήτρια του σχολείου, Άννα Πρίντεζη.

Το αφιέρωμα χαιρέτισε με τη σειρά της, η Σχολική Σύμβουλος Γαλλικών κ. Ευτυχία Νικολακοπούλου, η οποία επεσήμανε τη σπουδαιότητα κάθε δράσης που στοχεύει στην εκμάθηση μιας ήδη γνωστής γλώσσας μέσα από διασκεδαστικές και δημιουργικές δράσεις. Τέλος, ευχήθηκε σε παιδιά και εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά που θα σκορπίσει ακόμα περισσότερα χαμόγελα.