Πρόγραμμα κατάρτισης για ξεναγούς

  • Πέμπτη, 4 Απριλίου, 2013 - 06:00

Ταχύρρυθμα προγράμματα κατάρτισης για ξεναγούς ξεκινάνε τον Μάιο με φορέα υλοποίησης το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Με την απόφαση αρ. 6209/29-3-2013 που υπέγραψε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, ξεκινά η εφαρμογή του πρώτου ταχύρρυθμου προγράμματος, διάρκειας δύο μηνών.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από 13/5 έως 15/7 στην έδρα του Ιονίου Πανεπιστήμιου, στην Κέρκυρα. Σε αυτό μπορούν να συμμετάσχουν έως 40 καταρτιζόμενοι απόφοιτοι τμημάτων Αρχαιολογίας, Ιστορίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών και Ιστορίας και Εθνολογίας ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων, οι οποίοι έχουν προθεσμία να καταθέσουν τις αιτήσεις τους έως τις 17 Απριλίου. Η επιλογή των καταρτιζομένων θα γίνει με μοριοδότηση τυπικών προσόντων και κοινωνικών κριτηρίων.

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα προβλέπεται η καταβολή διδάκτρων που κυμαίνονται από 625 έως 834 ευρώ. Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο παρέχει στους εισακτέους τη δυνατότητα σίτισης στο εστιατόριο του Πανεπιστημίου με την καταβολή συμβολικής συμμετοχής 2 ευρώ ανά γεύμα καθώς και τη δυνατότητα στέγασης σε συνεργαζόμενο με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ξενοδοχείο, έναντι 12,50 ευρώ ημερησίως ανά κλίνη σε δίκλινα δωμάτια.