Συνάντηση του προέδρου της ΚΕΔΕ με εκπροσώπους εργαζομένων στο “Βοήθεια στο Σπίτι”

Προς αναζήτηση σταθερής χρηματοδότησης

  • Τρίτη, 5 Μαΐου, 2015 - 06:20

Τα πολλαπλά προβλήματα που πηγάζουν από την έλλειψη του απαραίτητου θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία της δομής “Βοήθεια στο Σπίτι” έθεσαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στη συνάντησή τους με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα λειτουργεί τα τελευταία 15 χρόνια, παρεμβαίνοντας σημαντικά στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες.

Οι εργαζόμενοι θέτουν ως προτεραιότητα και πριν λήξει η παράταση του προγράμματος στις 31/12/15, να υπάρξει εκ μέρους της κυβέρνησης ρύθμιση, που να προβλέπει τη διασύνδεση και τον συντονισμό όλων των κοινωνικών δομών, -μεταξύ αυτών και του “Βοήθεια στο Σπίτι”- και την υπαγωγή τους σε διευθύνσεις κοινωνικών υπηρεσιών στους κατά τόπους δήμους, έτσι ώστε να διασφαλιστούν μόνιμες δομές που θα λειτουργούν με τακτικό προσωπικό.

Γ Πατούλης: “Η πιο επιτυχημένη κοινωνική δομή”

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε ότι η ΚΕΔΕ στηρίζει και θα στηρίξει το “Βοήθεια στο Σπίτι” , που αποτελεί την πιο επιτυχημένη και έμπειρη κοινωνική δομή, με τα πιο έμπειρα στελέχη. Τόνισε επίσης ότι προτεραιότητα για την ΚΕΔΕ είναι η εξασφάλιση της χρηματοδότησης για τη συνέχιση του προγράμματος, ενώ σε ότι αφορά στο προσωπικό, σημείωσε τη θέση του ότι οι κοινωνικές δομές, όπως και οι ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, πρέπει να είναι σταθερές και να λειτουργούν με εργασιακή μονιμότητα. “Πρέπει να υπάρξει σταθερή χρηματοδότηση, σταθερή δουλειά και σταθερή ροή χρηματοδότησης για την πληρωμή των εργαζομένων”, τόνισε ο κ. Πατούλης.

Τέλος αποφασίστηκε και από τις δύο πλευρές να υπάρξει κοινή συνάντησή τους με τους συναρμόδιους υπουργούς αλλά και φορείς προκειμένου να τεθούν τα παραπάνω ζητήματα και επιπλέον να υπάρξουν διευκρινήσεις εκ μέρους της κυβέρνησης για το αν θα προχωρήσει η υλοποίηση των προβλέψεων του ν. 4277/2014, άρθρο 64, που αφορά στην εκχώρηση της άσκησης των υπηρεσιών “Βοήθεια στο Σπίτι” σε ιδιώτες.