Σε εξέλιξη η 48ωρη απεργία της ΠΟΕ ΟΤΑ σε πανελλαδικό επίπεδο

Συμμετοχή με εξαιρέσεις...

  • Παρασκευή, 6 Μαΐου, 2016 - 06:10

Στη 48ωρη πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που εισάγεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΟΠ- ΟΤΑ προκειμένου να κάνουν σαφή την εναντίωσή τους στην προωθούμενη πολιτική και τα νέα μέτρα.

Στο πανελλαδικό κάλεσμα, αν και δίνουν το “παρών” αρκετοί δημοτικοί υπάλληλοι από πολλούς Δήμους, ωστόσο καταγράφονται κι εξαιρέσεις. Σε επίπεδο Σύρου, θα πρέπει να σημειωθεί πως, χθες λειτούργησαν κανονικά οι υπηρεσίες του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης δεδομένου ότι τα μέλη του Σωματείου δεν έχουν συνεδριάσει για να λάβουν σχετική απόφαση όπως άλλωστε αναμένεται να λειτουργήσουν και σήμερα, ενώ τα μέλη αναμένεται να συνεδριάσουν την προσεχή Δευτέρα.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να τονισθεί πως, πάντα ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης έχει προσωπικό ασφαλείας με απόφαση του Σωματείου προς εξυπηρέτηση των σημαντικών αναγκών των δημοτών ενώ έγκειται στη βούληση του κάθε υπαλλήλου αν θα απεργήσει ή όχι.

Αναφορικά με οποιαδήποτε εξέλιξη θα υπάρξει ενημέρωση, ενώ αναμένονται και οι επόμενες αποφάσεις της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ τονίζει μεταξύ άλλων πως, “Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., ως πειθήνιο όργανο σπεύδει να ψηφίσει το αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έχει εισηγηθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαΐου, δηλώνοντας έμπρακτα την υπακοή της εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup την Δευτέρα 9 Μαΐου”. Βάσει του συνδικαλιστικού οργάνου των Δήμων δε, πρόκειται για “ένα αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο που μόνο στόχο έχει την περιστολή της συνταξιοδοτικής δαπάνης 1,8 δισ. και τη λήψη μέτρων συνολικά 9 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα, στο ίδιο νομοσχέδιο, συμπεριλαμβάνονται σωρεία φορολογικών διατάξεων που αποτελούν μια νέα γενικευμένη φοροεπιδρομή, με αύξηση των έμμεσων αλλά και των άμεσων φόρων, σε συνέχεια των μέτρων που επιβλήθηκαν με τα 3 πρώτα μνημόνια και που δρομολογούν την νέα συρρίκνωση του εισοδήματος των εργαζομένων”. Κλείνοντας την ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ ΟΤΑ καλεί σε συγκέντρωση τους εργαζομένους στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος και την Κυριακή στο συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος στις 6 το απόγευμα.

Ετικέτες: