Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

«Βοήθεια στο Σπίτι» και τη στήριξη ευάλωτων πολιτών

  • Πέμπτη, 2 Απριλίου, 2020 - 06:11

Τηλεδιάσκεψη για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τη στήριξη ευάλωτων πολιτών, στη διάρκεια της κρίσης που έχει προκληθεί από τον κορωνοϊό, είχε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Η συζήτηση αφορούσε στις σημαντικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Τοπική Αυτοδιοίκηση για να υποστηρίξει τους πιο ευάλωτους πολίτες. Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αυξανόμενη δυναμική που έχει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», στοιχείο το οποίο το οποίο χαρακτήρισε απολύτως κρίσιμο, έτσι ώστε, με ένα πρόγραμμα το οποίο είναι δοκιμασμένο, μπορούν να υποστηριχθούν οι πολίτες οι οποίοι δεν μπορούν και δεν πρέπει να βγουν από το σπίτι τους σε αυτές τις συνθήκες.

Ζήτησε από τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης τις λεπτομέρειες για το πώς δρομολογείται το πρόγραμμα, ενώ από την πλευρά του Υπουργείου Εσωτερικών, να υπάρξει, “με φειδώ πάντα”, όπως είπε ο Κ. Μητσοτάκης, μία ροή προμηθειών προς τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι», ώστε να έχουν τα απαραίτητα προστατευτικά μέσα για να αισθάνονται ασφαλείς να επιτελούν την αποστολή τους. Σημείωσε δε πως “Κανείς δεν μένει πίσω και ειδικά οι άνθρωποι οι οποίοι πρέπει να μείνουν στο σπίτι έχουν την απαραίτητη υποστήριξη σε επίπεδο Δήμων. Οι Δήμοι -ειδικά οι μικρότεροι Δήμοι- είναι αυτοί που γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι συμπολίτες μας έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Πολύ καλύτερα από ότι μπορεί να το γνωρίζει οποιαδήποτε ηλεκτρονική πλατφόρμα ή οποιαδήποτε κεντρική δομή”.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε η στενότερη συνεργασία ανάμεσα στην κεντρική κυβέρνηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία έχει ήδη ενισχυθεί με 15,7 εκατομμύρια ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που έχουν προκύψει λόγω κορωνοϊού και θα ενισχυθεί επιπλέον με άλλα 12 εκατομμύρια ευρώ, για τη σίτιση πολιτών που έχουν ανάγκη.