Τι απαντά ιδιοκτήτες καταστήματα που τον εμπλέκουν στο "σκάνδαλο" του Δημάρχου Φολεγάνδρου

"Καθ΄όλα νόμιμο"

“Το κατάστημά μου είναι καθ' όλα νόμιμο”, δηλώνει ιδιοκτήτης ενός αναψυκτηρίου στη Φολέγανδρο, τον οποίο παρουσιάζουν ως ένα από τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο της Φολεγάνδρου, θέμα το οποίο δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με άρθρο, ο Δήμαρχος του νησιού, Ελευθέριος Βενιός, εμπλέκεται σε σκάνδαλο ή καλύτερα σε υποθέσεις παρανομίας, που έχουν να κάνουν με καταστήματα του νησιού.

“Δεν ευσταθεί”

Η “Κοινή Γνώμη” είχε δημοσιεύσει προ ημερών, άρθρο μεγάλου δημοσιογραφικού site, ότι ο Δήμαρχος του νησιού, Ελευθέριος Βενιός, εμφανίζεται, σύμφωνα με μαρτυρίες και στοιχεία να παρέχει προστασία σε ένα κατάστημα το οποίο αποδεδειγμένα είναι παράνομο.
Στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ αναφερόταν ότι υπάρχει ένα αναψυκτήριο, ένα εστιατόριο και ένα τουριστικό γραφείο, τα οποία βρίσκονται στο Καραβοστάσι που αποτελεί το κύριο λιμάνι της Φολεγάνδρου.
Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, τα τρία καταστήματα λειτουργούν, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα, παράνομα, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι βρίσκονται εντός ζώνης αιγιαλού και παραλίας.

Στο ίδιο δημοσίευμα, αναφερόταν ότι οι καταγγελίες που έχουν γίνει στους αρμόδιους φορείς είναι πολλές. Μία από αυτές που αφορούσε στο αναψυκτήριο προκάλεσε την παρέμβαση της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Θήρας, στελέχη της οποίας επισκέφθηκαν το σημείο και έπειτα από αυτοψία διαπίστωσαν την παρανομία.
Μάλιστα στις 3 Ιουνίου 2013, η Υπηρεσία Δόμησης εξέδωσε έγγραφο με το οποίο καλούσε τον Δήμο Φολεγάνδρου να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας του εν λόγω μαγαζιού. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έγινε ποτέ.

Για το θέμα αυτό, επικοινώνησε με την εφημερίδα ο ιδιοκτήτης του εν λόγου αναψυκτηρίου, τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας και ο οποίος δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά, ότι το κείμενο που είδε το φως της δημοσιότητας δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και ότι είναι αναληθές.

“Έχω όλα τα απαραίτητα έγγραφα και είμαι καθ΄ όλα νόμιμος. Το κατάστημα δε λειτουργεί παράνομα, όπως αναφέρεται. Έχω όλες τις άδειες στα χέρια μου, ακόμη και από την Πολεοδομία. Ότι αναφέρεται είναι αναληθές”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ετικέτες: