Η Τήνος στρέφεται κατά της Υπουγικής απόφασης

Εναντιώνονται στην ύπαρξη αιολικών πάρκων

  • Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου, 2014 - 06:10

Με κεντρικό θέμα την εγκατάσταση των αιολικών πάρκων πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δήμου Τήνου και των συλλογικών φορέων του νησιού. Στόχος της συνάντησης είναι η σωστή ενημέρωση των παραγόντων της υπόθεσης αυτής της και ο συντονισμός των συλλόγων της Τήνου για τη συμμετοχή τους στην αμετάκλητη, από τη πλευρά του Δήμου, δικαστικής προσφυγής κατά της γνωστής απόφασης ΥΠΕΚΑ. Η απόφαση τον Δεκέμβρη του 2013 αφορούσε στην περιβαλλοντική αδειοδότηση της εγκατάστασης αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Η προσφυγή αφορά αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής εκτέλεσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου έχει προχωρήσει σε σχετική ανάθεση.

Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αφού παρακολούθησαν την προβολή ενημερωτικού φίλμ με θέμα παρόμοια προβλήματα στη Κρήτη, ενημέρωσαν το κοινό για τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα αλλά και τις περιπλοκές του εγχειρήματος αυτού προσπαθώντας να κάνουν μια αναδρομή στον αγώνα της δεκαετίας του 90' όταν εμποδίστηκε η τοποθέτηση πυλώνων στο νησί.

Σημαντική ήταν η σύμπλευση τεσσάρων Δήμων των Κυκλάδων και της Περιφέρειας με κοινή προσφυγή.

Πήραν καίριες αποφάσεις

Αφού αναφέρθηκαν με στοιχεία σε πρακτικές άλλων κρατών και στις επιπτώσεις που έχει η εγκατάσταση αιολικών πάρκων, ακούστηκαν και οι απόψεις των δημοτών. Στη συνέχεια αποφάσισαν τη σύσταση πενταμελούς Επιτροπής απαρτιζόμενη από τους Νικηφόρο Δελασούδα - Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της Επιτροπής για τα αιολικά πάρκα, Ματθαίο Βίλλα - Περιφερειακό Σύμβουλο Τήνου, Γιώργο Σιταρά - από την Δράση Πολιτών Τήνου, Χρήστο Χαρίτο - από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πύργου–Πανόρμου και Γεώργιο Φιλιππούση - Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κάμπου. Στόχος τους ο συντονισμός των φορέων και η ενίσχυση του δικηγορικού γραφείου που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Επίσης αποφάσισαν την αρωγή των συλλογικών φορέων στον αγώνα που δίνει ο δήμος με τη λήψη απόφασης των διοικητικών συμβουλίων τους, για προσβολή εκ μέρους τους στην υπουργική απόφαση και την γνωστοποίηση του ψηφίσματος της Δράσης Πολιτών Τήνου κατά των αιολικών πάρκων της Τήνου, με το οποίο συμφωνεί το μεγαλύτερο τμήμα των πολιτών του νησιού.

Ζητάνε τη στήριξη των πολιτών

Τέλος καλούν τους πολίτες που επιθυμούν να συμβάλουν στη προσπάθεια αυτή να υπογράψουν το Ψήφισμα της Δράσης Πολιτών Τήνου και τους συλλόγους που θέλουν να λάβουν γνώση του σχετικού σχεδίου για την προσφυγή, να επικοινωνίσουν με το γραφείο του Δημάρχου μέχρι της 19 Φεβρουαρίου που είναι η καταλυτική ημερομηνία.

Ετικέτες: