Ψήφισμα διαμαρτυρίας του δημοτικού συμβουλίου Ανάφης προς τον ΟΤΕ

Νησί χωρίς ίντερνετ

Τεράστιες δυσκολίες ή και αδυναμία πρόσβασης στο διαδίκτυο στον Δήμο Ανάφης, σε σχολικές μονάδες και στο Κέντρο Υγείας του νησιού

Ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τον ΟΤΕ απέστειλε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ανάφης εξαιτίας των “σοβαρών προβλημάτων στη σύνδεση δικτύου με οδυνηρό αποτέλεσμα για τις δημόσιες υπηρεσίες” και όχι μόνο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα μέλη στην απόφασή τους.

Στο γεγονός αναφέρθηκε και ο δήμαρχος του νησιού, Ιάκωβος Ρούσσος, ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εφημερίδα, επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει άμεσα ανταπόκριση από τον ΟΤΕ, καθώς ήδη “συγκεντρώνονται υπογραφές για να μην πληρωθούν οι λογαριασμοί”.

Καθημερινό πρόβλημα

Το θέμα συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς αρκετοί είναι οι δημότες της Ανάφης που ταλαιπωρούνται, ενώ όπως γνωστοποίησε ο κ. Ρούσσος χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο παραμένει “εδώ και πέντε ημέρες σχολική μονάδα” ενώ ανάλογα προβλήματα βιώνει και “ο ιατρός, που αναγκάζεται να συνταγογραφεί τα μεσάνυχτα όταν δεν χρησιμοποιούν πολλοί το ίντερνετ”.

Χαρακτηριστικά μάλιστα, δήλωσε, πως, “Το πρόβλημά μας είναι συνεχές κι επιδεινώνεται. Δεχόμαστε καθημερινά οχλήσεις από τον κόσμο που δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί. Η Ανάφη έχει πάρα πολλές συνδέσεις και είναι αναμενόμενο να έχουμε χαμηλή ταχύτητα”. Στο ίδιο μήκος κύματος, και απόσπασμα από την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αναφέρει, “Είναι γεγονός πως σήμερα η τεχνολογία βρίσκεται σε σημείο μεγάλου βαθμού εξυπηρέτησης και ελαχιστοποίηση του χρόνου εργασίας προς όφελος της ζωής μας. Αυτό όμως μπορεί να συμβαίνει σε άλλες κοινωνίες εκτός της Ανάφης. Στην Ανάφη επικρατεί το φαινόμενο του όλα τα πληρώνουμε με επιπλέον κόστος λόγω της απόστασης που είναι η Ανάφη εκ του κέντρου, όμως παρέχεται στο ελάχιστο η κάθε υπηρεσία, όπως εξυπηρέτηση της υγείας, παιδείας, μεταφορές, ταμιακή εξυπηρέτηση, τηλεπικοινωνίες-ίντερνετ και πολλά άλλα που καταντούν την ζωή των κατοίκων της, δύσκολη, απελπιστική και ανυπόφορη. Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες παραπόνων και δικαιολογημένων ενοχλήσεων για τις προβληματικές προσφερόμενες υπηρεσίες του δικτύου internet στην Ανάφη που είναι κάκιστες”.

“Πληρώνουμε κάθε μήνα για να μην έχουμε υπηρεσίες”

Βάσει του συγκεκριμένου προβλήματος που αντιμετωπίζει το νησί, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε “να εκφράσει τη διαμαρτυρία του προς τις υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ) για την προβληματική, χαμηλού επιπέδου και βαθμού υπηρεσιών επικοινωνίας internet στην Ανάφη και ζητά το συντομότερο δυνατόν για την αποκατάσταση του προβλήματος”. Η αγωνία των δημοτών μάλιστα εμφανίζεται σε μεγάλο βαθμό, γεγονός που έχει οδηγήσεις αρκετούς – σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου – να συγκεντρώσουν υπογραφές ώστε να μην καταβάλουν τα χρήματα των λογαριασμών. “Συγκεντρώνουμε υπογραφές και δε θα πληρώσουμε τους λογαριασμούς μας. Δεν γίνεται να πληρώνουμε και να μην έχουμε υπηρεσίες” δήλωσε ο κ. Ρούσσος, καταλήγοντας πως, “δεν είναι δυνατόν οι πολίτες να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν το τόσο σημαντικό εργαλείο για την απομακρυσμένη Ανάφη το όποιο πληρώνουν κάθε μηνά”.

Ετικέτες: