Γ. Ηλιού: "Ευχαριστώ για την πρωτοφανή στήριξη στο πρόσωπό μου"

  • Τετάρτη, 22 Απριλίου, 2015 - 12:58

Μέσω γραπτής τοποθέτησης ο αντιδήμαρχος Κύθνου, Γιώργος Ηλιού ευχαρστεί όσους στήριξαν την εκλογή του στο δίκτυο "Δάφνη". 

«Θα ήθελα μέσα από τη καρδιά μου να ευχαριστήσω όλους όσους στήριξαν την υποψηφιότητά μου στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Δικτύου ΔΑΦΝΗ , η πρωτοφανής στήριξη προς το πρόσωπό μου με γεμίζει ευθύνη αλλά και ικανοποίηση γιατί αποτελεί ένα ακόμα δείγμα ότι ο Δήμος Κύθνου έχει μία σεβαστή και εξέχουσα θέση στο νησιωτικό χώρο παρά το μικρό μέγεθός του.

Όπως ανέφερα και στην τοποθέτηση μου στη Γενική Συνέλευση και μόνο ότι κάθισα στο ίδιο στρογγυλό τραπέζι με «γίγαντες» της Αυτοδιοίκησης όπως ο κ. Φωστιέρης(Δήμαρχος Αμοργού) και ο κ. Δαμουλάκης(Δήμαρχος Μήλου) αλλά και εξέχουσες προσωπικότητες των νέων δημοτικών αρχών όπως ο κ. Μαραγκός(Δήμαρχος Σύρου) αποτελεί για μένα ύψιστη τιμή.

Ουδέποτε είχα σκεφθεί την ανάληψη μίας τόσο σημαντικής θέσης , μόνη μου επιδίωξη ήταν η συμμετοχή μου στο Διοικητικό Συμβούλιο διότι εκπροσωπώ ένα νησί το όποιο διαθέτει μακρά παράδοση στο τομέα της αειφορίας και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Κύθνος 1981, το 1ο Αιολικό Πάρκο στην Ευρώπη) αλλά και το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ αποτελεί ένα φορέα που έχω συνεργαστεί και στο παρελθόν ως άμισθος ενεργειακός υπεύθυνος και ως τεχνικός σύμβουλος σε θέματα ενέργειας του Δημάρχου Κύθνου Μανώλη Φίλιππα γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα που αφορούν τη δράση του Δικτύου ΔΑΦΝΗ στο νησιωτικό χώρο του Αιγαίου.

Τα πράγματα όμως κάποιες φορές δεν έρχονται όπως τα σχεδιάζεις με αποτέλεσμα έπειτα από την μυστική ψηφοφορία που διενεργήθηκε να βρεθώ στην ευχάριστη θέση πέραν από του πλειοψηφούντα υποψηφίου και του προτεινόμενου Προέδρου από σύσσωμο το νέο Δ.Σ. γεγονός στο οποίο σαφώς και δε μπορούσα να αρνηθώ αφού αποτελεί μία θεσμική θέση που δεν είναι προσωποπαγής αλλά αφορά εκπροσώπηση του Δήμου και του νησιού μου.

Το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ έχει μία πλούσια δράση στο νησιωτικό χώρο σε θέματα αειφορίας και ενεργειακού σχεδιασμού και αυτό οφείλεται κυρίως στον κ. Γιάννη Γλυνό , πρώην Δήμαρχο Άνδρου τον οποίο διαδέχομαι και οφείλω να τον ευχαριστήσω για τις πολύτιμες συμβουλές του και να το καλέσω να σταθεί δίπλα μου στο δύσκολο έργο το οποίο αναλαμβάνω. Επίσης , θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του νέου Δ.Σ. για την εμπιστοσύνη τους, τον Αντιπρόεδρο κ.Μπαμπούνη(Δήμαρχο Σίφνου), τον Γραμματέα κ.Μάγγο Φώτιο(Δήμαρχο Λειψών) και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Αδαμίδη Κων/νο(Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου) , κ.Δαμουλάκη Γεράσιμο(Δήμαρχο Μήλου), κ.Φωστιέρη Νικόλαο(Δήμαρχο Αμοργού) και τον κ.Τζιμή Ευστράτιο(Αντιδήμαρχο Λέσβου) και να ευχηθώ καλή συνεργασία .

Συνοψίζοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρώην Δήμαρχο Κύθνου κ. Φίλιππα Μανώλη διότι είναι ο πρώτος άνθρωπος που με έφερε σε επαφή με το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ και σε αυτή τη προσωπική αλλά και δημοτική επιτυχία έχει πολύ μεγάλο μερίδιο.

Τέλος , δε θα μπορούσα να μην ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Κύθνου κ.Γαρδέρη Σταμάτη διότι αποδεικνύει με πράξεις και αποφάσεις πέρα από τηναμέριστη εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο μου και τη στόχευση του για την εφαρμογή ενός μη δημαρχοκεντρικού μοντέλου από την νέα διοίκηση του Δήμου Κύθνου.»

 

 

Ετικέτες: