Οι ομορφιές της Τήνου στο “This is Greece”

  • Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2015 - 06:20

Γυρίσματα για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ “This is Greece” που θα προβληθεί στην Αμερική, Αγγλία και Αυστραλία πραγματοποιήθηκαν στο νησί της Τήνου στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου.

Ο περίφημος Άγγλος αρχαιολόγος και παρουσιαστής Michael Scott με τις σκηνοθετικές οδηγίες του Peter Beveridge ανέδειξαν τις ομορφιές του νησιού, τους αρχαιολογικούς χώρους όπως το Ναό του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης στα Κιόνια με πλήρη αναφορά στην ιστορία του τόπου, καθώς επίσης τη Χώρα, το ναό της Μεγαλόχαρης και ξετρελάθηκαν με τα χωριά του νησιού μας, όπως τα Υστέρνια, την Καρδιανή, το Βωλάξ και τον Τριαντάρο.

Στόχος του σκηνοθέτη είναι να αναδείξει την ιστορία μέσα από την ομορφιά των νησιών. Αντίστοιχα γυρίσματα πραγματοποιούνται και σε άλλα νησιά τόσο των Κυκλάδων όσο και της Δωδεκανήσου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τη συνδρομή ακούραστων εθελοντών.

Ο Δήμος Τήνου υποστηρίζει ότι η δράση αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για να προβληθεί ο τόπος μας και να αναδειχθεί σαν ένα μοναδικό νησί όπου, η τέχνη, η ιστορία, ο πολιτισμός και η φυσική ομορφιά δένουν με ένα μοναδικό και θαυμαστό τρόπο.

Ετικέτες: