Με απόφαση του Περιφερειάρχη, εξοπλίζεται το Κέντρο Σίτισης και Παροχής Βασικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Ευπαθών Ομάδων Πληθυσμού στην Τήνο

Προέγκριση δημοπράτησης για το Κέντρο Σίτισης Τήνου

Στόχος να καταστεί πλήρως λειτουργικό εντός του τρέχοντος έτους
  • Παρασκευή, 8 Ιουλίου, 2016 - 17:38

Την προέγκριση δημοπράτησης του έργου της προμήθειας και εγκατάστασης βασικού ιατρικού εξοπλισμού στο Κέντρο Σίτισης και Παροχής Βασικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Ευπαθών Ομάδων Πληθυσμού στην Τήνο, συνολικού προϋπολογισμού 84.165,00 ευρώ, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο Περιφερειάρχης επισημαίνει, στην απόφασή του, την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών δημοπράτησης και ανάθεσης της σύμβασης, προκειμένου ο εξοπλισμός του Κέντρου να ολοκληρωθεί εντός του προβλεπομένου διαστήματος των δύο μηνών, ούτως ώστε το έργο να καταστεί λειτουργικό εντός του τρέχοντος έτους.

Το Κέντρο Σίτισης και Παροχής Βασικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Ευπαθών Ομάδων Πληθυσμού Τήνου θα εστιάσει ιδιαίτερα στην υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που διαμένουν στον Δήμο Τήνου και ειδικότερα εκείνων που εντάσσονται στα πλέον αδύναμα εισοδηματικά στρώματα, παρέχοντας υπηρεσίες εστίασης, βασικής φροντίδας υγείας και προληπτικής ιατρικής, καθώς και ψυχολογικής υποστήριξης και κοινωνικής ενσωμάτωσης, διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης σε τμήματα του πληθυσμού της πόλης που αρκετά συχνά δοκιμάζονται σε περιβάλλον ανέχειας, απομόνωσης και αποκλεισμού.

Το Κέντρο θα διαθέτει τον απαραίτητο χώρο και υποδομή για την ημερήσια προετοιμασία φαγητού για τη σίτιση μέχρι 120 ατόμων, καθώς και χώρο παροχής βασικής προληπτικής ιατρικής, για τουλάχιστον 35 ωφελούμενους ημερησίως. Οι υπηρεσίες θα παρέχονται δωρεάν και οι απαραίτητες δαπάνες λειτουργίας θα καλύπτονται από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου, που είναι ο φορέας λειτουργίας του Κέντρου.

Το σύνολο των κτιριακών υποδομών του Κέντρου είναι εναρμονισμένες με τις διατάξεις του ΥΠΕΚΑ για ΑμεΑ και παρέχουν εύκολη πρόσβαση σε όλες τις ομάδες πληθυσμού, με ράμπες και ανελκυστήρα. Ο περιβάλλον χώρος του κτιρίου είναι κατάλληλα διαμορφωμένος για να αποτελεί χώρο υπαίθριας εκτόνωσης και δραστηριοτήτων.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου, του ΕΣΠΑ 2007 – 2013.

 

 

Ετικέτες: