Λειτούργησε με ασφάλεια το Δημοτικό Σχολείο της Χώρας Άνδρου

  • Τετάρτη, 20 Μαρτίου, 2019 - 06:15

Έπειτα από μία σειρά αναγκαίων εργασιών αποκατάστασης των προβλημάτων και περαιτέρω ελέγχου που έγινε στο Δημοτικό Σχολείοτης Χώρας Άνδρου, η σχολική μονάδα λειτούργησε χθες, Τρίτη19 Μαρτίου, κανονικά και τα παιδιά με ασφάλεια επέστρεψαν στις αίθουσες και στα μαθήματά τους.

Να υπενθυμιστεί ότι το σχολείο παρέμενε κλειστό από τις 7 Μαρτίου λόγω των δομικών προβλημάτων που προέκυψαν στην παλαιά πτέρυγα του, ως συνέπεια των δυνατών ανέμων και των συνεχών έντονων βροχοπτώσεων.

Ο Δήμος Άνδρου, με γνώμονα την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, προχώρησε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, αρχικά με έλεγχο του κτιρίου από την Τεχνική Υπηρεσία και στη συνέχεια την επισκευή των επικίνδυνων σημείων προς πτώση στις αίθουσες του σχολείου. Ακολούθως, κάλεσε έναν διακεκριμένο επιστήμονα, τον κ. Παναγιώτη Καρύδη, ο οποίος θα προχωρήσει σε υποδείξεις για ενισχυτικές παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σχολείου.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Παναγιώτης Καρύδης, Δρ Πολιτικός Μηχανικός Καθ. Ε. Μ. Πολυτεχνείου, ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Δήμου Άνδρου και επισκέφτηκε το περασμένο Σάββατο, 16 Μαρτίου, το Δημοτικό Σχολείο της Χώρας. Ο κ. Καρύδηςπραγματοποίησε αυτοψία και ανακοίνωσε ενώπιον του Δημάρχου Άνδρου, της διευθύντριας της σχολικής μονάδας, αλλά και των γονέων των μαθητών, τα συμπεράσματά του, που συγκλίνουν ότι το κτήριο είναι κατάλληλο για τη διεξαγωγή μαθημάτων.

Ετικέτες: