Παρεμβάσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την Τήνο

ΑΜΕΑ και εργασία σε πρώτο πλάνο

Διευκολύνεται η πρόσβαση των ΑΜΕΑ στην παραλία των Κιονίων στην Τήνο με την τοποθέτηση απαραίτητου εξοπλισμού σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενώ παράλληλα προγραμματίζεται η διεξαγωγή σεμιναρίων με θέμα την κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Πρόκειται για δύο παρεμβάσεις της Περιφερειακής Αρχής, οι οποίες έχουν στόχο την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία καθώς και την ενημέρωση ανέργων, εργαζομένων και αυτοαπασχολουμένων όσον αφορά σε ζητήματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας - κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων και δημιουργίας πράσινης επιχείρησης.

ΑΜΕΑ

Ειδικότερα, στα Κιόνια τοποθετούνται συστήματα προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρίες μετά από απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη, με αφορμή της ένταξη του έργου πριν από δύο χρόνια στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007 – 2013, συνολικού προϋπολογισμού 371.200 ευρώ.


Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, “Το έργο αφορά σε προμήθεια εξοπλισμού πρόσβασης και εξυπηρέτησης των αναγκών των ατόμων με κινητικά προβλήματα, σε 20 παραλίες των νησιών της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου μεταξύ των οποίων και η παραλία των Κιονίων της Τήνου. Ο εξοπλισμός που επιδόθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο δήμο Τήνου περιλαμβάνει: Δύο αμφίβια αμαξίδια, έναν διάδρομο για την κίνηση του αμαξιδίου και την πρόσβαση του λουομένου από το χώρο στάθμευσης έως τη θάλασσα, τις ομπρέλες και τα αποδυτήρια καθώς και έναν χώρο αποδυτηρίων - αποχωρητηρίων (καμπίνα)".

Νέα σεμινάρια

Παράλληλα, η Περιφερειακή Αρχή μέσω της δομής "ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ" που έχει συστήσει, διοργάνωσε σεμινάριο που ολοκληρώνεται σήμερα με θέμα: "Κοινωνική επιχειρηματικότητα - κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις - δημιουργία πράσινης επιχείρησης", εισηγητής του οποίου είναι ο Δημήτρης Πολιτόπουλος. Το σεμινάριο διοργανώθηκε στο δημοτικό σχολείο Στενής Τήνου και το περιεχόμενό του αφορούσε σε ό,τι σχετίζεται με τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, τις διαφορές τους με άλλες επιχειρήσεις και το νομοθετικό πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο λειτουργούν. Επίσης, αναφορές υπήρξαν στους τομείς δραστηριοποίησής τους, στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής ιδέας και στην αξιοποίηση ανακυκλώσιμων προϊόντων από αστικά απορρίμματα και όχι μόνο με τη συμμετοχή των πολιτών. Αξίζει να τονισθεί πως, σημαντική υπήρξε η τοποθέτηση για την αγροτική κληρονομιά και την ανάγκη προάσπισής της.

Σημειώνεται πως εκτός του συγκεκριμένου σεμιναρίου, προγραμματίζονται δύο ακόμη με σκοπό την ενημέρωση για την καλλιέργεια αρωματικών – φαρμακευτικών φυτών, την καλλιέργεια ελιάς - αμπελιού και τη βιολογική γεωργία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2281083659 από τις 9 το πρωί έως και τη 1 το μεσημέρι.