Επίσκεψη των Χριστιάνα Καλογήρου και Γιάννη Μαχαιρίδη στην Αμοργό

Παρουσίαση των τρέχοντων έργων

Επίσκεψη πραγματοποίησαν εχθές στο νησί της Αμοργού ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης και η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.

Κατά την επίσκεψή της στο νησί η κ. Καλογήρου συναντήθηκε με το Διευθυντή του Κέντρου Υγείας της Αιγιάλης Αλέξανδρο Βασιμπόση, με τον οποίο συζήτησαν για τη λειτουργία του Ιατρείου στα Κατάπολα και του Κέντρου Υγείας στην Αιγιάλη. Στη συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Αμοργού, παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, συνοδευόμενου από τον Περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Γκούφα και τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Θήρας Ηλία Μάινα.

Στην πρώτη γραμμή η ύδρευση – αποχέτευση της Αιγιάλης

Στο πλαίσιο της σύσκεψης το δημοτικό συμβούλιο παρουσίασε τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς και αυτά που προγραμματίζονται για το νησί, ενώ αναφέρθηκαν επίσης τα προβλήματα τα οποία παρουσιάζονται.

Ανάμεσα στα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος ήταν και εκείνα που σχετίζονται με το έργο της ύδρευσης – αποχέτευσης της Αιγιάλης, για το οποίο τέθηκε το πρόβλημα που έχει προκύψει από την επιλογή και τη διαπίστωση καταλληλότητας του οικοπέδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα ορίστηκε σύσκεψη στις 29 Νοεμβρίου 2013 στη Σύρο.

Επιπροσθέτως, έγινε εκτενής συζήτηση για τα λιμενικά έργα της αποκατάστασης της προβλήτας της Αιγιάλης και του αλιευτικού καταφυγίου στα Κατάπολα, όπως και για το έργο αφαλάτωσης στις περιοχές αυτές. Στη συνάντηση έγινε επίσης αναφορά στο πρόβλημα της χρηματοδότησης των έργων συντήρησης στις τέσσερις αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού και εξετάστηκε το ζήτημα της νομιμοποίησης των λιμενικών εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού νέων πολυδύναμων ιατρείων με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Ανάγκη αντιμετώπισης των δυσκολιών

Από την πλευρά της, η Γενική Γραμματέας ενημέρωσε για την πορεία και τον προγραμματισμό των έργων και των δράσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και εκδήλωσε τη διαθεσιμότητά της για την αντιμετώπιση των όποιων δυσκολιών άπτονται των αρμοδιοτήτων της, τονίζοντας τη σημασία της άμεσης επίλυσής τους. Παράλληλα, υπογράμμισε και την πρόθεσή της για συνεργασία με τις εμπλεκόμενες Αρχές και τους Φορείς προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολούθως, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην εξέλιξη των έργων στα οποία εμπλέκεται η Περιφέρεια, δεσμευόμενος ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια έγκαιρης ολοκλήρωσης από πλευράς των υπηρεσιών του και στη συνέχεια ενημέρωσε αναλυτικά για τα έργα και τις δράσεις που αναμένεται να υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια της νέας προγραμματικής περιόδου, στα πλαίσια του νέου ΕΣΠΑ.

Ακολούθησε δε εκτενής διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων και εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων του νησιού κατά τη διάρκεια του οποίου αναφέρθηκαν όλα τα ζητήματα τα οποία απασχολούν.

Συνάντηση της κ. Καλογήρου με το δήμαρχο Νάξου

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η κ. Καλογήρου παρέστη στον πανηγυρικό Εσπερινό των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Μοναστήρι της Παναγίας Χοζοβιώτισσας, πολιούχου και προστάτιδος του νησιού, ενώ σήμερα Πέμπτη θα βρίσκεται στη Νάξο. Ειδικότερα, το πρωί θα συμμετέχει στις Θρησκευτικές Ακολουθίες του εορτασμού της ημέρας των Εισοδίων της Θεοτόκου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Νάξου, καθώς και στη Λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας της Χρυσοπολίτισσας. Το μεσημέρι η κ. Καλογήρου θα μεταβεί στο Δημαρχείο της Νάξου, όπου θα έχει συνάντηση και συνεργασία με το Δήμαρχο κ. Εμμανουήλ Μαργαρίτη.

Στη Νάξο βρίσκεται επίσης και ο κ. Μαχαιρίδης, ο οποίος θα παραστεί στις εκδηλώσεις της Ιεράς Μητρόπολης, ενώ στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αστυπάλαια.