Βιβλικές καταστροφές σε Ρόδο, Κάλυμνο και Ψέριμο

Αμέτρητες "πληγές"

  • Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές από την ισχυρότατη θεομηνία που έπληξε τη Ρόδο, ενώ στο “μάτι” του καιρού βρέθηκε και η Ψέριμος, αλλά και η Κάλυμνος.
  • Την ώρα που συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον έναν ακόμη αγνοούμενο που χάθηκε στα ορμητικά νερά την περασμένη Παρασκευή, τα συνεργία προσπαθούν να μαζέψουν ότι μπορούν, ενώ ξεκίνησε και η καταγραφή των ζημιών.

    Χθες πέταξε πάνω από την Ψέριμο ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, ενώ επισκέφθηκε και τη Ρόδο, προκειμένου να δει από κοντά τις καταστροφές.

    Βιβλικές καταστροφές

    Η καταστροφές από τη θεομηνία στα Δωδεκάνησα δεν έχουν προηγούμενο. Οι μεγάλες ζημιές εντοπίζονται σε σπίτια, σε καταστήματα και επιχειρήσεις στην περιοχή από Ιξιά, –Παστίδα, Κρεμαστή και Ιαλυσό και βέβαια σε περισσότερα από 150 αυτοκίνητα τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς ή έπαθαν σοβαρότατες βλάβες.

    Σε ό,τι αφορά τις υλικές ζημιές, εκείνοι που θα είναι οι χαμένοι, είναι οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που η κακοκαιρία διέλυσε, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία, δεν είχε ασφαλισμένα τα αυτοκίνητα αυτά για το ενδεχόμενο καταστροφής ή ζημιών από τα καιρικά φαινόμενα.

    Τα καιρικά φαινόμενα χτύπησαν και χθες τη Ρόδο, προκαλώντας και πάλι χαοτική κατάσταση. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ πολλά σπίτια πλημμύρισαν.

    Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι η κατάσταση που επικρατεί στο νεκροταφείο του Αφάντου. Τα ορμητικά νερά από τις σφοδρές καταιγίδες της προηγούμενης νύχτας, μπήκαν στο νεκροταφείο και τα περισσότερα μνήματα έπαθαν καθίζηση.
    Πολλοί τάφοι καταστράφηκαν, με αποτέλεσμα τα πτώματα που υπήρχαν να παρασυρθούν στα γύρω χωράφια.

    Μεγάλες όμως καταστροφές έπαθε και η Κάλυμνος.
    Μεγάλες είναι οι ζημιές όμως και στην Κάλυμνο. Στην περιοχή Άγιος Αντώνιος πλημμύρισαν σπίτια και γέμισαν λάσπες, παρασύρθηκαν μηχανάκια, ενώ η Πόθια μετατράπηκε σε μια απέραντη λιμνοθάλασσα.
    Μάλιστα, στα βουνά της Καλύμνου δημιουργήθηκαν καταρράκτες και ορμητικοί χείμαρροι από την καταρρακτώδη βροχή.

    Αλλά και η Ψέριμος σχεδόν ισοπεδώθηκε. Θυμίζουμε ότι η Ψέριμος έχει κηρυχθεί από χθες το πρωί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, εξαιτίας των καταστροφών που προκάλεσε η κακοκαιρία.

    Σε Ρόδο και Ψέριμο βρίσκεται σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης, για να διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε στην περιοχή το ξέσπασμα της κακοκαιρίας.
    Στη Σύμη ο αδερφός του αγνοούμενου
    Στη Σύμη μετέβει ο αδελφός και η αδελφή του άτυχου εκπαιδευτικού Κώστα Αργυρόπουλου, που αγνοείται από την Παρασκευή το βράδυ.
    Στη Σύμη, θα επισκεφθούν τα γραφεία του Λιμεναρχείου, για να δουν από κοντά αν είναι ή όχι το πτώμα του αδελφού τους, που βρέθηκε στα παράλια της Τουρκίας.