Σύγκλιση του περιφερεικού συμβουλίου ζητά ο Χαράλαμπος Κόκκινος

Αίτημα εκ του ασφαλούς

Παρ' όλο που έχει αποφασιστεί να συνεδριάσει το περιφερειακό συμβούλιο στη Σύρο την ερχόμενη εβδομάδα και μάλιστα επί διημέρου, εντούτοις ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Χαράλαμπος Κόκκινος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με την οποία ζητά την πραγματοποίηση άμεσης συνεδρίασης.

Ο κ. Κόκκινος στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε προτάσσει να συζητηθούν θέματα που έχουν να κάνουν με τις πρόσφατες καταστροφές στη Ρόδο, αλλά και με άλλα θέματα, όπως είναι οι συντελεστές του ΦΠΑ, τονίζοντας ότι υπάρχουν προβλήματα που “ματώνουν” την κοινωνία των Κυκλάδων.

“Γιγαντώνονται τα προβλήματα”

Την άμεση συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου προκειμένου να εξεταστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε πολλαπλά μέτωπα η Περιφέρεια, ζητά ο Χαράλαμπος Κόκκινος, προτείνοντας, εάν χρειαστεί, να πραγματοποιηθεί διήμερη συνεδρίαση στη Σύρο.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας αναφέρει ενδεικτικά τις πρόσφατες καταστροφές και τους θανάτους λόγω της κακοκαιρίας στα Δωδεκάνησα, το «λουκέτο» στη Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου, την αγωνία των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΡ και στη ΔΕΥΑΚ, τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ στα νησιά που μπήκαν στο στόχαστρο της τρόικας, αλλά και την οπισθοδρόμηση των δομών δημόσιας υγείας στο Νότιο Αιγαίο.

“Με δεδομένο ότι τα προβλήματα γιγαντώνονται και πιέζουν και η κοινωνία του Ν. Αιγαίου ζητά δράσεις, παρεμβάσεις, αλληλεγγύη και αποτέλεσμα, καλούμε να πραγματοποιηθεί άμεσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Θυμίζουμε ότι είχε προγραμματιστεί και αναβλήθηκε, σωστά, λόγω των συνεπειών της κακοκαιρίας στα Δωδεκάνησα και μετά από πρότασή μας, συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στη Σύρο το Νοέμβριο. Επιτέλους, η περιφερειακή αρχή πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και με αλληλεγγύη στους κατοίκους των νησιών μας. Να το κάνει έστω και τώρα πριν είναι πολύ αργά για τον τόπο”, αναφέρει ο κ. Κόκκινος.

Ετικέτες: