Κριτική Χ. Κόκκινου για τις "υποδομές που δεν άντεξαν"

Δυστυχώς κ. Περιφερειάρχα διαψευστήκατε! Ούτε οι «υποδομές άντεξαν» από την κακοκαιρία του περασμένου Νοεμβρίου στα Δωδεκάνησα!

Με προβλήματα στο σύστημα τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής Π.Ν.Α. στη Σύρο και Ρόδο στις 21/1/2014

Στα θέματα εκτός Ημερήσιας Διάταξης συζητήθηκαν:

- «Η αποκατάσταση τεχνικού έργου στην εθνική οδό Ρόδο/Λίνδο στον Αρχάγγελο»

- «Η αποκατάσταση τεχνικού έργου στην επαρχιακή οδό Κρεμαστής – Παστίδας στην περιοχή Κρεμαστής». Ο αθροιστικός προϋπολογισμός των δυο έργων ανέρχεται σε 300.000€.

Οι εκπρόσωποι της μείζονος μειοψηφίας και του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» κ. Χαράλαμπος Κόκκινος και κ. Γιώργος Παπαμανώλης ψήφισαν θετικά για την έναρξη και την υλοποίηση των έργων όμως αναπάντητα έμειναν τα ερωτήματα:

γιατί δε συντηρήθηκε σωστά το οδικό δίκτυο της Ρόδου και γιατί τελικά δεν άντεξαν οι υποδομές κατά τη πρωτοφανή κακοκαιρία του Νοεμβρίου 2013 παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις – διαπιστώσεις του κ. Μαχαιρίδη;

Το πέρασμα της κακοκαιρίας το Νοέμβριο του 2013 προξένησε το θάνατο σε τέσσερις (4) συμπολίτες μας, κατέστρεψε νοικοκυριά και επιχειρήσεις (που ακόμα αναμένουν την πλήρη αποκατάστασή τους) και όπως διαπιστώνεται – ελαφρώς ετεροχρονισμένα – υπάρχουν προβλήματα στις υποδομές και χρειάζονται άμεσα παρεμβάσεις!!!

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν κλίμα ανησυχίας και ανασφάλειας στους πολίτες και βέβαια οι ανεδαφικές «διαπιστώσεις - διαβεβαιώσεις» από την Περιφερειακή αρχή μόνο εφησυχασμό δε δημιουργούν.

Ας γίνει αντιληπτό απ’ όλους ότι η κοινωνία μας απαιτεί ειλικρίνεια και αποτέλεσμα.