Ο τ. Νομάρχης Κυκλάδων για τη μη συμμετοχή του στον περιφερειακό συνδυασμό του Γ. Χατζημάρκου

Εκτός ψηφοδελτίου ο Δ. Μπάιλας καθώς "ανατράπηκε το σχήμα"

Εκτός περιφερειακών συνδυασμών όπως φαίνεται μένει ο πρώην Νομάρχης Κυκλάδων, Δημήτρης Μπάιλας, μετά από την ανακοίνωσή του, για τη μη κάθοδό του και τη μη συμπόρευσή του στο ψηφοδέλτιο του νέου περιφερειακού συνδυασμού "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο" με επικεφαλής τον Γιώργο Χατζημάρκο.

Ο ίδιος σε σχετική ανακοίνωσή του ισχυρίζεται ότι "ανατράπηκε το σχήμα" μετά από τη "μονομερή απόφαση" του κ. Χατζημάρκου να μη συμπεριλάβει ως υποψήφια χωρική αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου την κα Ρένα Παυλάκη - Διακίδη στο ψηφοδέλτιό του, γεγονός που γεννά όπως προσθέτει "πρόβλημα αμοιβαίας εμπιστοσύνης" ανάμεσα στον ίδιο και τον κ. Χατζημάρκο.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Μπάιλας είχε δημόσια επιβεβαιώσει μέσω δηλώσεών του πως θα είναι στον συνδυασμό του κ. Χατζημάρκου, ωστόσο ο δεύτερος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, δεν ανακοίνωσε κανένα όνομα υποψήφιου χωρικού αντιεπεριφερειάρχη.

Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της ανακοίνωσης του κ. Μπάιλα, ήρθε η απάντηση του κ. Χατζημάρκου, ο οποίος επισημαίνει ότι "δε θα θυσιάσει στο βωμό οποιονδήποτε σκοπιμοτήτων τον ειλικρινή διάλογο και το σεβασμό στο συνομιλητή του", προτρέποντας τον τ. Νομάρχη να ανατρέξει στη δήλωση της κ. Διακίδη, η οποία ακολουθεί αυτούσια.

 

Δήλωση της κα Διακίδη

Με αφορμή όσα λέγονται και γράφονται τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με την υποψηφιότητά μου ως χωρικού αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, με την ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” του υποψηφίου περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου, δηλώνω τα εξής:

Ευχαριστώ από καρδιάς τον κ. Χατζημάρκο για την εξαιρετικά τιμητική πρόταση στο πρόσωπό μου, να συμπορευτώ μαζί του από τη θέση του χωρικού αντιπεριφερειάρχη. Την πρότασή του αυτή αποδέχθηκα, πιστεύοντας ακράδαντα στις ικανότητες του ιδίου του επικεφαλής της παράταξης, ως του ανθρώπου που έχει όλα τα προσόντα να οδηγήσει τον τόπο έξω από το τέλμα που τον έχει φέρει ένα κουρασμένο και φθαρμένο σύστημα τοπικής εξουσίας. Ένα σύστημα “ισοβίων αρχόντων” που έχει γίνει πλέον κατεστημένο, τα τελευταία τουλάχιστον 30 χρόνια. Η αναγκαιότητα αλλαγής σελίδας στον τόπο και ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού, ήταν κίνητρα ικανά, προκειμένου να δεχτώ αρχικά την πρότασή του, αποδοχή την οποίαν δεν έκρυψα, ούτε διέψευσα όταν ρωτήθηκα.

Άλλωστε, στην ζωή μου και στην μέχρι σήμερα πορεία μου, δεν φοβήθηκα ποτέ τις προκλήσεις, δεν δίστασα να δώσω μάχες, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο,  με την δήλωσή μου σήμερα, κάνω γνωστό ότι δεν αποδέχομαι τελικώς την τιμητική θέση χωρικού αντιπεριφερειάρχη και επιλέγω να κατέλθω στις περιφερειακές εκλογές ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος, με την παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”. Είμαι έτοιμη να δώσω τη μάχη του “σταυρού” μαζί με τους συνυποψηφίους μου περιφερειακούς συμβούλους.

Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να κρυφτώ εκ του ασφαλούς πίσω από καμία δοτή θέση εξουσίας, ούτε αναζητώ  στις περιφερειακές εκλογές το εφαλτήριο για μελλοντικές στοχεύσεις.

Δεν έχω καμία σχέση με το κατεστημένο, ούτε με χαρακτηρίζουν τέτοιου είδους νοοτροπίες για να επιζητήσω την σιγουριά μιας «καρέκλας» ή ενός δοτού αξιώματος.

Θα δώσω τη μάχη των περιφερειακών εκλογών στο πλευρό του Γιώργου Χατζημάρκου, μαζί με ολόκληρη την παράταξή του, με εμπιστοσύνη στον ίδιο, στους ανθρώπους που τον πλαισιώνουν και στην κρίση των συμπατριωτών μας,  με την βεβαιότητα, ότι την επόμενη μέρα των εκλογών, όλοι μαζί θα μπορέσουμε να οδηγήσουμε αυτόν το τόπο, στο μέλλον που του αξίζει.

Ρένα Παυλάκη - Διακίδη