Απεβίωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Αιγαίου Λ. Κωτσαδάμ

  • Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου, 2015 - 06:20

Πένθος στην Περιφέρεια Ν Αιγαίου, με την απώλεια του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης, Λουκά Κωτσαδάμ, ο οποίος απεβίωσε στις 30 Αυγούστου, σε ηλικία 61 ετών.

Το απόγευμα της τελευταίας Κυριακής του Αυγούστου ο Λ. Κωτσαδάμ έχασε τη μάχη που έδινε τους δύο τελευταίους μήνες με τον καρκίνο, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της Ρόδου, όπου βρισκόταν νοσηλευόμενος τις τελευταίες μέρες.

Το επί σειρά δεκαετιών στέλεχος του ΚΚΕ, από το 1974 που οργανώθηκε στην ΚΝΕ έως την ανάληψη της θέσης, τον Απρίλιο του 2015, του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Αιγαίου, έγραψε την δική του ιστορία στο κομμουνιστικό κόμμα και στις τοπικές του οργανώσεις της Δωδεκανήσου.

Ο Λ. Κωτσαδάμ αφήνει πίσω του την οικογένεια του και την μνήμη μιας σεμνής αλλά μαχητικής παρουσίας υπερασπιζόμενος την πολιτική και την ιδεολογία του ΚΚΕ, που σε όλη του τη ζωή υπερασπίστηκε.

Για τον θάνατο του συλλυπητήρια εξέφρασε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, σημειώνοντας πως «Σε όλη του την κομματική ζωή και δράση ο σ. Κωτσαδάμ υπερασπίστηκε την πολιτική και ιδεολογία του Κόμματος, τις αρχές λειτουργίας και τους επαναστατικούς σκοπούς του. Η Κεντρική Επιτροπή απευθύνει τα θερμά της συλλυπητήρια στη σύντροφο και τα παιδιά του σ. Λουκά, σε όλους τους φίλους και τους οικείους του».

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις για τον θάνατο του Λουκά Κωτσαδάμ, από την πλευρά της Περιφέρειας, εξέδωσαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, οι Αντιπεριφερειάρχες Δωδεκανήσου, Χαράλαμπος Κόκκινος και Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, όπως και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Θωμάς Σωτρίλλης.

Στη συλλυπητήρια ανακοίνωση του ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Γ. Χατζημάρκος, αναφέρει «Τον Λουκά Κωτσαδάμ τον γνώρισα και συνδέθηκα μαζί του με ειλικρινή φιλία πολύ προτού ασχοληθώ με τα κοινά και συναντήθηκα μαζί του σε πολλούς χώρους μετά την ενασχόλησή μου με την πολιτική. Θαύμασα την συνέπεια του και θα κρατήσω στην μνήμη μου την αγωνιστικότητα και το χαμόγελό του. Ο Λουκάς Κωσταδάμ που τόσο πρόωρα έφυγε από τη ζωή, μετά από σκληρή και άνιση μάχη με την ασθένεια, υπερασπίστηκε με πάθος τις ιδέες του και πάλεψε γι’ αυτές ως το τέλος, αφήνοντας πολύ έντονο το αποτύπωμά του στα πολιτικά, αυτοδιοικητικά και συνδικαλιστικά πράγματα του τόπου μας. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του».

Η πολιτική κηδεία του τελέσθηκε εχθές, στις 18:00, στο νεκροταφείο του Ταξιάρχη, στη Ρόδο.