Συμμετοχή στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου από τον Σύλλογο Υπαλλήλων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

"Μόνος δρόμος η αντίσταση"

Συνάντηση στο ΙΚΑ το πρωί της Πέμπτης (10.30)
  • Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2016 - 13:05

Σήμερα, μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου και των προαπαιτούμενων νόμων, βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο. Το αίσθημα ελπίδας που γεννήθηκε στον ελληνικό λαό στις 25 του Γενάρη για την κατάργηση των μνημονίων και την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, διαψεύστηκε πολύ γρήγορα δίνοντας τη θέση του σε ένα κλίμα ηττοπάθειας, δημιουργώντας μία ισχυρή εντύπωση ότι ο αντίπαλος είναι παντοδύναμος και ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει.

Στο σημείο αυτό, βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα προσπάθεια "διάσωσης" του ασφαλιστικού συστήματος. Η "διάσωση" αυτή είναι συνέπεια της ψήφισης του 3ου μνημονίου και αποτελεί κομβικό σημείο της νεοφιλελεύθερης "μεταρρύθμισης". Ότι είχε απομείνει από τις προηγούμενες "μεταρρυθμίσεις" των Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ανατρέπεται, ολοκληρώνοντας την αντεργατική-αντιασφαλιστική αναδιάρθρωση, και μετατρέποντας το δημόσιο-αλληλέγγυο ασφαλιστικό σύστημα σε ανταποδοτικό. Το δόγμα του "Σοκ" ολοκληρώνεται με αυτά τα μέτρα στο ασφαλιστικό, που σε συνδυασμό με την υπερφορολόγηση των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των επιστημόνων, των αγροτών ολοκληρώνουν τη διάλυση και τη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης και οδηγούν σε καταστροφή τον πρωτογενή τομέα της χώρας μας.

Βρισκόμαστε μπροστά στην ολοκληρωτική εφαρμογή του μνημονίου, σύμφωνα και με τη γνωστή ρήση του γερμανού υπουργού οικονομικών Σόϊμπλε: "Η εφαρμογή του μνημονίου είναι ηλίθιοι". Και βέβαια δεν μπορούμε παρά να απορήσουμε για τα "κροκοδείλεια" δάκρυα και την δήθεν άρνηση των Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι να στηρίξουν τα μέτρα αυτά, αφού ψήφισαν το 3ο μνημόνιο το περασμένο καλοκαίρι.

Οι λόγοι που μας οδήγησαν και στις προηγούμενες απεργίες το 2015 είναι μπροστά μας. Ο αγώνας μας είναι για έξοδο από την εξάρτηση και τα μνημόνια, ο δρόμος που χαράζουνε για εμάς, δεν είναι αυτός που θέλουμε, αποφάσισαν χωρίς εμάς, πρέπει να προχωρήσουμε ενωμένοι και να παλέψουμε για:

  • ανατροπή των μνημονίων και των πολιτικών τους

  • κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων με την επαναφορά του κατώτατου μισθού, του πενθήμερου, την επαναφορά του ωραρίου εργασίας στα πριν του μνημονίου όρια

  • ενίσχυση των δημόσιων υπηρεσιών στους τομείς της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας και της τοπικής αυτοδιοίκησης που υπολειτουργούν ή έχουν διαλυθεί από τις συνεχείς μειώσεις προσωπικού.

  • να διασωθούν τα ασφαλιστικά ταμεία και να πληρώσουν για τα χρέη που συσσωρεύτηκαν όλα τα χρόνια όχι οι εργαζόμενοι, αλλά αυτοί που τα δημιούργησαν

  • για ένα φορολογικό σύστημα με δίκαιη κατανομή των βαρών στους έχοντες και όχι στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, με φορολόγηση του παραγόμενου πλούτου.

  • να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και να ανακτηθούν στρατηγικοί κλάδοι της οικονομίας, ώστε να αποτελέσουν τη βάση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας

  • για να τεθούν οι τράπεζες, που διασώθηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού, κάτω από δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο.

Ειδικότερα για εμάς, τους εργαζόμενους στα νησιά των Κυκλάδων που αντιμετωπίζουμε πρόσθετα προβλήματα από τις ελλείψεις σε ακτοπλοϊκά δρομολόγια και όλα τα προβλήματα που πηγάζουν από αυτά, από τις αυξήσεις στο Φ.Π.Α. που είναι ήδη γεγονός σε νησιά μας και θα ολοκληρωθούν ως τον Ιούνιο του 2016, από το γεγονός ότι η περιβόητη "νησιωτικότητα" παραμένει κενό γράμμα. Το επίδομα προβληματικών περιοχών είναι ήδη προγραμματισμένο για κατάργηση εάν δεν συμπεριληφθούν οι Κυκλάδες στην ΚΥΑ που θα εκδοθεί.

Μέσα από τον αγώνα μας αυτό, στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε πρόσφυγα και μετανάστη που βρίσκεται στη χώρα μας από ανάγκη, καθώς τον έδιωξαν από τη δική του ο πόλεμος και η εξαθλίωση που προκάλεσαν οι ίδιοι που επιβάλλουν τα μνημόνια στη χώρα μας.

Αυτή τη στιγμή ο μόνος δρόμος είναι η αντίσταση μέσα από τα συνδικάτα μας και σε συνεργασία και συντονισμό με όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις ομοσπονδίες, καθώς δεχόμαστε επιθέσεις από παντού, με κύριο στόχο κατακτήσεις και δικαιώματα χρόνων και τον περιορισμό του δημόσιου κρατικού μηχανισμού με την εκχώρηση αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες, σε ιδιώτες και την δημιουργία δημόσιων υπαλλήλων δύο ταχυτήτων.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!!

η μόνη μάχη που δεν κερδίζεται σίγουρα,

είναι αυτή που δεν δίνεται ποτέ!

Ο Σύλλογός μας, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ,

καλώντας όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά

σε όλες τις κινητοποιήσεις σε κάθε νησί των Κυκλάδων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ & ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΙΣ 10.30 π.μ. ΣΤΟ Ι.ΚΑ. (ΝΕΩΡΙΟ)

Ετικέτες: