Περιφέρεια Ν. Αιγαίου - Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων

Στη Σύρο η πρώτη διαβούλευση

για τη "Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης"
  • Παρασκευή, 8 Ιουλίου, 2016 - 06:20
  • /   Eνημέρωση: 8 Ιουλ. 2016 - 7:25

Η πρώτη διαβούλευση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την κατάρτιση του φακέλου υποψηφιότητάς της ως «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019», στις Κυκλάδες, πραγματοποιήθηκε στη Σύρο, την Τρίτη 6 Ιουλίου.   Παρόντες ήταν  οι κοινωνικοί εταίροι και φορείς του νησιού αλλά και των νησιών της Μήλου, της Άνδρου, της Μυκόνου, της Τήνου και της Πάρου, οι οποίοι συμμετείχαν στην διαβούλευση μέσω τηλεδιάσκεψης.  

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ενημέρωσε το σώμα για την σημασία αυτής της πρωτοβουλίας και τους στόχους που έχει θέσει η Περιφερειακή Αρχή καθώς και για τα μακροπρόθεσμα οφέλη που θα φέρει η κατάκτηση αυτού του τίτλου στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Ο Αντιπεριφερειάρχης εστίασε στους νέους δρόμους και προοπτικές που διανοίγονται  μέσα από τη συνεργασία όλων των φορέων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, με τον συντονισμό της ΠΝΑΙ, διαδικασία που ενισχύει τον εξ’ αρχής στόχο της σημερινής Περιφερειακής Αρχής, την δημιουργία κοινής περιφερειακής συνείδησης των νησιωτών μας.

Στη συνέχεια, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής Διεκδίκησης της Υποψηφιότητας, οι κ.κ. Χάϊντι Λαζάνη, Δημήτρης Πασχαλίδης και Κωνσταντίνα Βλάχου, ενημέρωσαν τους παρόντες φορείς για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί ώστε να κατατεθούν οι προτάσεις τους για την προετοιμασία του φακέλου υποψηφιότητας. Να σημειωθεί, πως το περιεχόμενο του φακέλου, ουσιαστικά δημιουργείται από τους ίδιους τους φορείς καθώς στόχος είναι η υλοποίηση δράσεων που θα πηγάζει από την βάση της κοινωνίας των νησιών μας.

Η επόμενη διαβούλευση στις Κυκλάδες θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Νάξο, όπου θα κληθούν να συμμετέχουν με τηλεδιάσκεψη τόσο οι φορείς της περιφερειακής ενότητας Νάξου όσο και οι φορείς της Σαντορίνης και των νησιών της περιφερειακής της ενότητας, ενώ αύριο Παρασκευή και την ερχόμενη Δευτέρα, θα λάβουν χώρα σειρά διαβουλεύσεων στην Κω και την Κάλυμνο αντίστοιχα.