Στη Σίφνο ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού

  • Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου, 2016 - 06:21

Στη Σίφνο βρίσκεται από χτες ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ Γεώργιος Λεονταρίτης εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στις τριήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας "Νικόλαος Τσελεμεντές", που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου και ο Δήμος Σίφνου.

Το Φεστιβάλ διεξάγεται για 10η χρονιά στη Σίφνο, νησί καταγωγής του επώνυμου αρχιμάγειρα και εκσυγχρονιστή της ελληνικής κουζίνας Νικόλαου Τσελεμεντέ, και θέτει για άλλη μια φορά πολύ υψηλά τον πήχη στη γνωριμία και διάδοση των κυκλαδίτικων, νησιωτικών και ελληνικών γεύσεων. Ιδιαίτερης σημασίας γεγονός είναι ότι ο φετινός 10ετής εορτασμός του Φεστιβάλ συμπίπτει με την επίσημη κατάθεση από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου του φακέλου υποψηφιότητας (bid book) για την κατάκτηση του τίτλου της "Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019" στο  IGCAT (Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού).

Ο κ. Λεονταρίτης συνεχάρη τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου και το Δήμο Σίφνου για το Φεστιβάλ και τις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που το πλαισιώνουν. Τόνισε επίσης ότι από την πλευρά της η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι συνδιοργανωτής του Φεστιβάλ, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο εμπράκτως τη στήριξή της σε δράσεις που προβάλλουν τον πρωτογενή τομέα της χώρας. Όσον αφορά τη διεκδίκηση του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας σημείωσε: "Η διεκδίκηση του τίτλου έχει στόχο να καταστήσει τη γαστρονομία  των νησιών του Νοτίου Αιγαίου  σημείο αναφοράς στη γαστρονομική κουλτούρα της Ευρώπης, υπηρετώντας ταυτόχρονα τους  βασικούς στρατηγικούς στόχους που έχει θέσει η περιφερειακή αρχή: της εξωστρέφειας, της διασύνδεσης της γαστρονομίας με τον τουρισμό και τον πολιτισμό,  της προβολής και διάθεσης των εξαιρετικής ποιότητας τοπικών προϊόντων του Νοτίου Αιγαίου στις αγορές του εξωτερικού, επενδύοντας πρωτίστως στην προώθηση του Aegean Cuisine, που αποτελεί ισχυρή βάση και συγκριτικό πλεονέκτημα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στη μάχη για τον τίτλο, έναντι των συνυποψηφίων Περιφερειών".

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών ο Αντιπεριφερειάρχης είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει συναντήσεις εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Στέλιο Μπρίγγο, τον Έπαρχο Μήλου κ. Νικόλαο Βενάκη, τον Δήμαρχο κ. Ανδρέα Μπαμπούνη, και με εκπροσώπους Συλλόγων και Φορέων, όπου εξετάστηκε η πορεία των έργων και των δράσεων που υλοποιούνται ή πρόκειται να υλοποιηθούν στο νησί.

Σημειώνεται ότι ο Αντιπεριφερειάρχης από αύριο και μέχρι τα μέσα της ερχόμενης βδομάδας θα επισκεφτεί τα νησιά των Μικρών Κυκλάδων, όπου θα έχει σειρά επαφών με τους Αντιδημάρχους και τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων των Κουφονησίων, της Δονούσας, της Σχοινούσας και της Ηρακλειάς.