Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου

Ο Μανώλης Γλυνός στον εορτασμό του Αγίου Νικολάου στην Κάλυμνο

  • Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου, 2018 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 7 Δεκ. 2018 - 7:28

Ο επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» κ Μανώλης Γλυνός, αφίχθη στην Κάλυμνο το βράδυ της Τρίτης 4 Δεκεμβρίου, προκειμένου να παραστεί στις διήμερες εκδηλώσεις των επίσημων εγκαινίων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.

Αναλυτικότερα την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ Μανώλης Γλυνός, παραβρέθηκε στα επίσημα εγκαίνια της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο, τα οποία πραγματοποιήθηκαν από τον Πρωθυπουργό κ Τσίπρα.

Μετά το πέρας των εγκαινίων ο κ Γλυνός είχε σειρά συναντήσεων με κυβερνητικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες, όπου υπογραμμίστηκε η ανάγκη να πραγματοποιηθούν περαιτέρω έργα και παρεμβάσεις στο νησί της Καλύμνου.

Την επόμενη μέρα Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ Γλυνός συμμετείχε στον εορτασμό του Αγίου Νικολάου Πολιούχου Καλύμνου και στη Λιτάνευση της εικόνας του, παρουσία τοπικών αρχών και κυβερνητικών στελεχών.

Στη συνέχεια μετέβη εκ νέου στις εγκαταστάσεις της  Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο όπου εγκαινιάστηκε το νέο εργαστήριο υπολογιστών,

Παράλληλα ο κ Γλυνός στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας παρακολούθησε την απονομή πτυχίων στους απόφοιτους της Σχολής Δυτών Καλύμνου από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ Σαντορινιό.

Μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης κ Μανώλης Γλυνός δήλωσε τα εξής:

" Η  ίδρυση και λειτουργία της  Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού αποτελεί την ελάχιστη αναγνώριση του κομβικού ρόλου της Καλύμνου στην ναυτική ιστορία της Χώρας. Ήταν ένα διαχρονικά δίκαιο και εύλογο αίτημα  αφενός επειδή η Κάλυμνος αποτέλεσε ένα νησί σύμβολο της ναυτοσύνης και αφετέρου διότι η σωρευμένη ναυτική εμπειρία των κατοίκων εγγυάται το υψηλό επίπεδο των σπουδαστών. Ειδικότερα δε, η λειτουργία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού σε συνδυασμό με τη Σχολή Δυτών αποτελεί μία επαγγελματική επιλογή υψηλού κύρους και οικονομικών απολαβών. Σε μία περίοδο όπου η οικονομική κρίση δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες για τους νέους, οι απόφοιτοι των σχολών ακολουθώντας την ναυτική παράδοση του τόπου, μπορούν να οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.

Τα ζητήματα βέβαια που συνεπάγεται η νησιωτικότητα παραμένουν και για αυτό απαιτούμε επιπλέον μέτρα, παρεμβάσεις και έργα για την Κάλυμνο και το σύνολο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Διαρκές παραμένει και το αίτημα για επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, ειδικά μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε ενιαίο διεκδικητικό μέτωπο ώστε να υπάρξει η πίεση στην εκάστοτε κεντρική εξουσία για να βρεθεί το δημοσιονομικό ισοδύναμο και να επανέλθουν οι μειωμένοι συντελεστές."

Ο κ Γλυνός θα παραμείνει στην Κάλυμνο, όπου θα συνεχίσει επαφές και συναντήσεις με στελέχη και υποστηρικτές της Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου".

Από το γραφείο τύπου.