Πρώτες δηλώσεις των νέων δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων της μειοψηφίας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης στην “Κοινή Γνώμη”

Ο λόγος στην αντιπολίτευση

“Σύρος, ένα βήμα μπροστά”: “Ο Συριανός κόσμος αποφάσισε να ασκήσουμε εποικοδομητική αντιπολίτευση”- “Κίνηση Πολιτών Σύρου”: “Πρωταρχικός στόχος η υπεράσπιση των αναγκών των πολλών”- “Λαϊκή Συσπείρωση”: “Θέτουμε πάντοτε την προοπτική της ανατροπής”

Αναφορικά με το νέο ρόλο που καλούνται να εκπληρώσουν για την πρόοδο της Σύρου, μέσω της συμμετοχής τους στη νέα σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου, ως μέλη των παρατάξεων της μειοψηφίας, μίλησαν οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι στο web tv της “Κοινής Γνώμης”.

Εκπρόσωποι του συνδυασμού “Σύρος, ένα βήμα μπροστά”, στον οποίο ηγείται ο επικεφαλής Ανδρέας Γιαλόγλου καθώς και οι επικεφαλής της “Κίνησης Πολιτών Σύρου” και της “Λαϊκής Συσπείρωσης” εξέφρασαν τα συναισθήματά τους ενώ τοποθετήθηκαν για τη στάση που θα κρατήσουν προς τη Δημοτική Αρχή, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που διανύει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αξίζει να σημειωθεί, πως σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής διαμορφωμένα ποσοστά και τις έδρες που καταλαμβάνουν οι συνδυασμοί, συνολικά η αντιπολίτευση απαρτίζεται από τα πρόσωπα που ακολουθούν, ωστόσο δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξουν μικρές μεταβολές. Σε κάθε περίπτωση θα ανακοινωθούν οι εξελίξεις.

Σημειώνεται ότι, η “Κοινή Γνώμη” δεν παρουσιάζει τη θέση του Γιώργου Πάπιτση, καθώς αν και ο ίδιος κλήθηκε να τοποθετηθεί, αρνήθηκε κατηγορηματικά να προβεί σε δηλώσεις στο συγκεκριμένο μέσον ενημέρωσης.

Ανδρέας Γιαλόγλου

Σε λιτή δήλωσε προέβη ο νυν αντιδήμαρχος και νέος επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας “Σύρος, ένα βήμα μπροστά” σχετικά με τη νέα θητεία του “Καλλικράτη”, Ανδρέας Γιαλόγλου, η οποία ξεκινά από την 1η Σεπτεμβρίου. Ο κ. Γιαλόγλου δήλωσε χαρακτηριστικά πως, “Ως παράταξη θα ασκήσουμε τα καθήκοντά μας με γνώμονα πάντα το συμφέρον του νησιού μας και με υπευθυνότητα απέναντι στους συμπολίτες που μας εμπιστεύθηκαν”.

Σημειώνεται πως η δήλωση του Ανδρέα Γιαλόγλου δεν φιλοξενείται στο web tv της εφημερίδας. Η μητέρα του ίδιου, απεβίωσε χθες σε ηλικία 77 ετών καθώς τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Η “Κοινή Γνώμη” απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στον ίδιο και την οικογένειά του.

Πέτρος Μώτος

Στη μείζονα μειοψηφία θα ανήκει με την έναρξη της νέας θητείας ο νυν αντιδήμαρχος και υπεύθυνος υπηρεσιών καθαριότητας Πέτρος Μώτος. “Με εντολή του κόσμου και με απόφασή του ο Γιάννης Δεκαβάλλας με όρισε επί δώδεκα έτη στον τομέα καθαριότητας. Τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου και όλοι οι εργαζόμενοι της καθαριότητας καταφέραμε για το νησί μας να το διατηρήσουμε ως ένα από τα πιο καθαρά της Ελλάδος” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μώτος, ευχαριστώντας τους Συριανούς για την εμπιστοσύνη που έδειξαν προς το πρόσωπό του, δεσμευόμενος την ίδια στιγμή πως θα προσφέρει όσα μπορεί στη νέα Δημοτική Αρχή, σε οτιδήποτε του ζητηθεί. “Σε όποια δυσκολία συναντήσει η νέα Δημοτική Αρχή στον συγκεκριμένο τομέα, θα είμαι αρωγός και στο πλευρό τους γιατί όσα έπραξα δεν τα έπραξα μόνον ως αντιδήμαρχος, αλλά αγαπώ τη δουλειά στο συγκεκριμένο πεδίο”, δήλωσε καταλήγοντας.

Φώτης Ξαγοράρης

Στην πλευρά της αντιπολίτευσης περνά και ο αντιδήμαρχος Φώτης Ξαγοράρης από τον Σεπτέμβριο που ξεκινά η καινούργια θητεία. Ο ίδιος ευχαρίστησε τον κόσμο που στήριξε το συνδυασμό που συμμετέχει, τονίζοντας παράλληλα πως, “Το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών είναι πλήρως σεβαστό από εμάς” και προσθέτοντας ότι “Ο Συριανός λαός αποφάσισε να αλλάξει Δημοτική Αρχή και η απόφαση είναι σεβαστή από όλους”. Ο κ. Ξαγοράρης συνεχάρη την παράταξη του Γιώργου Μαραγκού, ευχόμενος μάλιστα “να αφήσει στο τέλος της πενταετίας, έργο, όπως αφήνει και η παρούσα Δημοτική Αρχή”.

Ο Φώτης Ξαγοράρης συμπλήρωσε μεταξύ άλλων, πως πλέον, “από τον ρόλο της αντιπολίτευσης – εκεί που μας όρισε ο Συριανός λαός – θα ασκήσουμε εποικοδομητικά κριτική χωρίς λαϊκισμούς όπως κάποιοι από την προηγούμενη αντιπολίτευση είχαν ασκήσει. Έχουμε εμπειρία να πράξουμε με αυτόν τον τρόπο και να ελέγχουμε τη νέα Δημοτική Αρχή, εκεί που πραγματικά θα πρέπει να ελέγχεται”.

Αγγελική Πρίντεζη

Δημοτική σύμβουλος εκ νέου εκλέχθηκε η Αγγελική Πρίντεζη στην ενότητα της Ποσειδωνίας προκειμένου να συνεχίσει να εκπροσωπεί όσους συμπολίτες της, την ψήφισαν. Στο πλαίσιο των δηλώσεών της, τόνισε, “Είμαι περήφανη που με επέλεξε και αυτή τη φορά ο Συριανός δημότης να τον εκπροσωπήσω στο δημοτικό συμβούλιο με πολλές περισσότερες ψήφους από την προηγούμενη φορά”. Η ίδια πρόσθεσε, πως “αποτελεί τιμή για εκείνην” η εμπιστοσύνη του κόσμου, και ως εκ τούτου, δήλωσε κατηγορηματικά ότι, “θα συνεχίζω να αγωνίζομαι για τα πιστεύω μου και γι αυτά που πρεσβεύω καθώς θεωρώ ότι γι αυτούς τους συγκεκριμένους λόγους εκλέχθηκα ξανά στο δημοτικό συμβούλιο”. Η Αγγελική Πρίντεζη προτάσσοντας ως “όπλο” της “την εργατικότητα” που όπως τόνισε χαρακτηρίζει τα μέλη που απαρτίζουν το νέο συνδυασμό που συμμετέχει, σημείωσε πως, “θα είμαστε κοντά σε όλους όσους αναφέραμε πως θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις για ένα καλύτερο μέλλον για τη Σύρο μας”.

Μάρκος Ρούσσος

Πρώτη φορά ως δημοτικός σύμβουλος στο κεντρικό συμβούλιο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης θα συμμετέχει ο παλαιός δημοτικός σύμβουλος στον πρώην Δήμο Ποσειδωνίας και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποσειδωνίας”, Μάρκος Ρούσσος. Μιλώντας για την εκλογή του στην “Κοινή Γνώμη” εξέφρασε την χαρά και την ευγνωμοσύνη που αισθάνεται προς όσους τον ψήφισαν, υπογραμμίζοντας πως στόχος είναι “να ανταποκριθώ στις όποιες υποχρεώσεις αναλάβω”. Συμπλήρωσε μάλιστα, πως ως μέλος της νέας μείζονος αντιπολίτευσης,
όπως και οι συνάδελφοί του, “θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό όπως πάντα για το καλό του νησιού μας”. Στην ερώτηση ο ίδιος σε ποιους τομείς θα μπορούσε να προσφέρει, δήλωσε, “Νομίζω πως μπορώ να προσφέρω και στο πεδίο του Πολιτισμού με το οποίο έχω ασχοληθεί αρκετά χρόνια”, εξηγώντας πως, γενικώς πρόθεσή του είναι όπου του ζητηθεί να παρέχει την εμπειρία του και τη δουλειά του για την πρόοδο του νησιού.

Γιάννης Βρούτσης

Έργο από την πλευρά της δεύτερης σε προτίμηση παράταξης στη νέα σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου θα προσφέρει και ο νυν αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, Γιάννης Βρούτσης. “Είμαι περήφανος που με εξέλεξαν οι Συριανοί συμπολίτες μας για όποια θέση επέλεξαν” δήλωσε αρχικά, υπογραμμίζοντας ότι, “Είτε από την πλευρά της πλειοψηφίας, είτε από την πλευρά της μειοψηφίας έχουμε χρέος να δουλέψουμε μόνο για το νησί μας. Είμαι τυχερός που συμμετέχω στο νέο δημοτικό συμβούλιο”. Ο κ. Βρούτσης, επεσήμανε ακόμη, πως, “Δεν θα ασκήσουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση μπροστά στις κάμερες”, καθώς σύμφωνα με όσα τόνισε στη συνέχεια, “Ως δημοτικός σύμβουλος στα θετικά σημεία θα συμφωνώ και σε ό,τι παρατηρώ πως δεν ταιριάζει σε αυτό που πιστεύω θα είμαι αντίθετος”. Ολοκληρώνοντας τη θέση του, ανέφερε, “Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε το νησί και να υπάρχει συνεργασία – όχι όπως το παρουσίασαν αρνητικά κάποιοι προεκλογικά – αλλά να έχουμε συνεργασία με όραμα για τη Σύρο μας”.

Γιάννης Κεράνης

“Από τα έδρανα της αντιπολίτευσης πλέον θα εξακολουθήσει να προσφέρει για το νησί, ο υπεύθυνος για θέματα Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, Γιάννης Κεράνης από την 1η Σεπτεμβρίου. “Θεωρώ – τουλάχιστον σε προσωπικό επίπεδο – ότι ο κόσμος αναγνώρισε την προσπάθεια που καταβάλαμε στον ΟΠΑΣ τα τελευταία τρία χρόνια, οπότε προσωπικά αισθάνομαι ικανοποίηση” σχολίασε, εξηγώντας ωστόσο πως, “δεν κρύβω τη μικρή απογοήτευσή μου για το συνολικό αποτέλεσμα του συνδυασμού αλλά η πολιτική έτσι είναι”. Στόχος, όπως πρόσθεσε ακολούθως είναι “η νέα Δημοτική Αρχή να κοιτάξει τον τόπο και να προσφέρει ό,τι καλύτερο”.

Από τη δική του πλευρά, ο κ. Κεράνης σημείωσε ότι, “δεν έχω “κακό” αντιπολιτευτικό σκοπό και το δηλώνω, καθώς η νέα παράταξη του κ. Μαραγκού αποτελείται από νέους ανθρώπους και έχω τη θέληση να βοηθήσω, εφόσον και όσο χρειαστεί”. Η εν λόγω στάση πρόσθεσε, πως εντάσσεται “στο πλαίσιο της λογικής που θα συνυπάρχει με τη δική μου”. Καταλήγοντας, ο Γιάννης Κεράνης, σημείωσε πως, “Θεωρώ ότι η νέα Δημοτική Αρχή πρέπει να ξεκινήσει δυναμικά, με το μοντέλο διοίκησης που επιθυμεί και θέλει κι εμείς ως αντιπολίτευση, θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις”, επισημαίνοντας τέλος ότι, “όπου μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι με την εμπειρία που διαθέτουμε, θα είμαστε δίπλα τους για το καλό του νησιού”.

Νικόλαος Φωτεινιάς

Νέο πρόσωπο στα κοινά που θα συμμετέχει στη σύνθεση του νέου δημοτικού συμβουλίου είναι και ο Νικόλαος Φωτεινιάς, ο οποίος αναδείχθηκε δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Ανδρέα Γιαλόγλου. “Θεωρώ ότι ο Συριανός λαός ψήφισε και το αποτέλεσμα είναι σεβαστό” δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Φωτεινιάς, τονίζοντας ταυτόχρονα, ότι “είμαι αποφασισμένος να συνεργαστώ με την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου για το καλό του νησιού και οτιδήποτε θετικό θα το υπερψηφίζω ενώ οτιδήποτε αρνητικό θα το καταψηφίσω”. Επιπρόσθετα, ανέφερε κατηγορηματικά ότι “δεν υπάρχει περίπτωση να συγκαλύψω οτιδήποτε μπορεί να εμφανιστεί στο μέλλον” διευκρινίζοντας ότι, “Πάντοτε αυτές ήταν οι θέσεις μου και αυτή τη στάση θα κρατήσω”.

Παύλος Χρυσαφίδης

Εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών Σύρου πρόκειται να συμμετέχει στο νέο σώμα του δημοτικού συμβουλίου και συγκεκριμένα, ο επικεφαλής Παύλος Χρυσαφίδης. Κληθείς να παραχωρήσει τη δήλωσή του στην εφημερίδα αναφορικά με την εκλογή του, σημείωσε πως ως επικεφαλής της Κίνησης, εκφράζει τη χαρά του για την εμπιστοσύνη που απέσπασε ο συνδυασμός του από τους πολίτες, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως, “Εκλεγήκαμε στην αντιπολίτευση και αυτό θα κάνουμε. Θα είμαστε πραγματική αντιπολίτευση. Θα είμαστε η ανάσα και η σκιά τους”. Ο κ. Χρυσαφίδης, εξήγησε μάλιστα πως, σύμφωνα με τις βασικές θέσεις της Κίνησης, “θα αναφερόμαστε πρώτα σε ανθρώπους και μετά σε έργα”, τονίζοντας τέλος ότι “παραμένει πρωταρχικός στόχος μας, η υπεράσπιση των αναγκών των πολλών”.

Νικόλαος Καΐλης

Μία θέση πρόκειται να κατέχει η παράταξη της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο νέο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, η οποία ανήκει στον επικεφαλής Νικόλαο Καΐλη. Ο ίδιος πρόκειται να συμμετέχει για πρώτη φορά στα κοινά ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και με αφορμή την εν λόγω εξέλιξη, σημείωσε, “Ως εκπρόσωπος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” νιώθω μεγάλη ευθύνη καθώς εμάς η δράση μας ουσιαστικά δεν αποσκοπεί στην απλή διαχείριση της καθημερινότητας που ζούμε σήμερα, αλλά όπως υποστηρίζουμε, δουλεύουμε για τη δημιουργία μίας μαζικής λαϊκής αντιπολίτευσης που θα βάζει φρένο στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς και θα επιθυμεί βελτιώσεις, αλλά πάντοτε στο προσκήνιο θα θέτει την προοπτική της ανατροπής του συστήματος που ζούμε και το οποίο γεννά τη φτώχεια, την ανεργία και τα λουκέτα στις επιχειρήσεις. Ουσιαστική προοπτική μας”, όπως πρόσθεσε “είναι να μην αντιμετωπίζουμε με απάθεια όσα γίνονται σήμερα” εξηγώντας παράλληλα, πως, “Χωρίς να έχουμε καμία αυταπάτη σχετικά με τον ρόλο της Τοπικής Διοίκησης και του “Καλλικράτη” θα στηρίξουμε κάθε ενέργεια και δράση που θα αξιολογούμε ότι θα δώσει έστω και μία μικρή ανάσα στο λαό”.