Απάντηση σχετικά με την υπόθεση παραχώρησης του στρατοπέδου

Γ. Πουσσαίος: "Συχνά τα φαινόμενα απατούν"

  • Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου, 2014 - 14:56

Συχνά τα φαινόμενα απατούν. Μπορεί κανείς να θεωρεί οτι έχει μια δυναμική η διεκδίκηση στα δικαιώματα ενώ στην πραγματικότητα έχει περάσει στην επιθετικότητα. Η επιθετικότητα βασίζεται στη νίκη. 

Χρησιμοποιώντας σκληρή ειρωνική και σαρκαστική γλώσσα γίνεσαι επιθετικός. Αυτό συμβαίνει γιατί νιώθεις άβολα για να ζήσεις αυτό που θέλεις καθώς θα προτιμούσες να είναι αυτονόητο και να συμβεί με ένα μαγικό τρόπο. Οι άνθρωποι με χαμηλή αυτοπεποίθηση ανησυχούν υπερβολικά ότι αυτό που έχουν κατακτήσει δεν θα έχει διάρκεια είτε αυτό λέγετε εργασία, επιτυχία, ή και φιλική σχέση.

Βαθιά μέσα τους γνωρίζουν ότι είναι επιφανειακοί και ότι κάποια ώρα αυτό θα γίνει αντιληπτό. Έτσι το μέλλον είναι πάντα σκοτεινό γεμάτο κινδύνους και ανασφάλεια, φόβους που συχνά τους οδηγεί σε άστοχες συμπεριφορές. Έτσι φτάνουν στα όρια της απόγνωσης, αποδοκιμασίας, κριτικής και απόρριψης στο περιβάλλον. Συχνά μάλιστα μιλούν με όρους ηθικής.

Το πιο αξιοπερίεργο πάντως είναι το γεγονός πως κατα βάθος αναγνωρίζουν ότι έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση και κάνουν ότι μπορούν για να σαμποτάρουν κάθε πρόταση αλλαγής και τελικά δείχνουν περισσότερο μοιρολάτρες παρά μαχητές.

Απαιτείται αλλαγή νοοτροπίας και συμπεριφοράς απέναντι στους ανθρώπους που αποδεδειγμένα έχουν δώσει αγώνες για την υπεράσπιση του Δημοσίου συμφέροντος και στην περίπτωση λοιπόν της παραχώρησης του στρατοπέδου ΖΑΦΕΙΡΗ αυτό έπραξαν επιβεβαιώνοντας με την μαχητικότητα και την αφοσίωση τους τη δικαίωση των προσδοκιών του Συριανού Λαού χωρίς υποχωρήσεις και παραχωρήσεις και με γνώμονα πάντα την εξασφάλιση των συμφερόντων των πολιτών.

Γεώργιος Ν. Πουσσαίος

π. Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων