Πράσινο φως στην επιχειρηματικότητα με νέα απόφαση δημοτικού συμβουλίου

Μίσθωση με δημοπρασία για τον ξενώνα Αγκαθωπών

Υπερψηφίστηκε το θέμα της μίσθωσης με δημοπρασία του δημοτικού ξενώνα Αγκαθωπών στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση των δημοτικών συμβούλων, με την πλειοψηφία όσων τοποθετήθηκαν, να κάνουν λόγο για την επιτακτική ανάγκη που υπάρχει να τονωθεί επιχειρηματικά και οικονομικά η περιοχή, μετά από - τουλάχιστον - τρία χαμένα χρόνια ανάπτυξης.

Παρά τη σύμπνοιά τους στην ουσία του θέματος, καθώς οι περισσότεροι συνηγόρησαν στη θέση πως άμεσα απαιτείται η μίσθωση του συγκεκριμένου ακινήτου ώστε να “τροφοδοτηθεί” με ζωή η περιοχή, ωστόσο αξίζει επιγραμματικά να αναφερθεί πως, δεν έλειψε η προεκλογικού χαρακτήρα και άνευ ουσίας αντιπαράθεση, σχετικά με το ποιός ευθύνεται για την καθυστέρηση στην εκ νέου αξιοποίησή του, αλλά και σε ποια δημοτική θητεία θα πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες για τη δημιουργία αυθαίρετων κατασκευών, τη νομιμοποίησή τους μετά από “πράσινο φως” που έδωσε νέα νομοθεσία, καθώς και ποιους βαραίνει η ευθύνη για απώλεια πολλών χιλιάδων ευρώ που δεν έχει στα ταμεία του σήμερα, ο ενιαίος πλέον Δήμος Σύρου – Ερμούπολης.

Συνολικά η συζήτηση προβάλλεται στο web tv της “Κοινής Γνώμης”.

Να  προασπιστεί η  νέα επιχειρηματική πρωτοβουλία 

Ειδικότερα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γιώργος Παπαμανώλης εισηγήθηκε το θέμα προς το σώμα, επισημαίνοντας πως, πρέπει να ανοίξει πλέον ο σωστός δρόμος της αξιοποίησης του ακινήτου μέσω πλειοδοτικού διαγωνισμού, τόσο προς όφελος του Δήμου, όσο και προς όφελος της περιοχής, αφού ήδη, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε, έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους έξι – επτά πολίτες που επιθυμούν να “χτυπήσουν” την τιμή του. Με φόντο το δεδομένο ενδιαφέρον, ο κ. Παπαμανώλης, υποστήριξε πως ο Δήμος θα πρέπει να φροντίσει να προχωρήσει σε δημοπρασία, κατοχυρώνοντας ένα καλό ενοίκιο που θα λαμβάνει, φροντίζοντας παράλληλα, να μη χάσει κι άλλο χρόνο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, από την πλευρά του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας, Γιάννη Βρούτση, επισημάνθηκε η ανάγκη ο επόμενος επιχειρηματίας που θα δραστηριοποιηθεί στο εν λόγω δημοτικό ακίνητο, να χαίρει της “προστασίας” του Δήμου, εξηγώντας πως, “επειδή η Σύρος μοιάζει να είναι το νησί της καταγγελίας”, θα είναι ωφέλιμο η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης ζητώντας και τη νομική συμβουλής της αρμόδιας υπηρεσίας, να προασπίσει στο μέτρο του εφικτού τη νέα επιχειρηματική πρωτοβουλία. Ολοκληρώνοντας το θέμα, ο κ. Παπαμανώλης, σημείωσε πως ο Δήμος από το 2011 έχει χάσει μεγάλα ποσά, τα οποία μοιάζουν αν προστεθούν να “ξεπερνούν” τις 200 χιλιάδες ευρώ, προσθέτοντας τέλος - μετά από την δήλωση και του Μάρκου Ρούσσου -, ότι θα πρέπει να αλλάξει και να προσεχθεί ιδιαίτερα και η ημερομηνία λήξης του νέου μισθωτηρίου, το οποίο επί πολλά έτη έληγε στο μέσον της σεζόν, δηλαδή τέλος Ιουλίου.

Υπογραμμίζεται, πως κατέστη σαφές, ότι ο εξοπλισμός που παραμένει μέσα στο ακίνητο, δεν εμποδίζει τη διεξαγωγή οποιουδήποτε νέου διαγωνισμού.

<