"Η ανάπτυξη του τουρισμού είναι κοινή υπόθεση κι απαιτεί συμμετοχή"

Ανακοίνωση Δήμου Σύρου - Ερμούπολης για τη σύσκεψη με τουριστικούς κι επαγγελματικούς φορείς
  • Τρίτη, 24 Μαρτίου, 2015 - 15:02

Συνάντηση εργασίας, με τουριστικούς και επαγγελματικούς φορείς είχαν ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης κ. Γιώργος Μαραγκός και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού - Τουρισμού κ. Αθανάσιος Φώσκολος, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015.

Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν και μέλη της τουριστικής Επιτροπής του Δήμου, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Ιωάννης Ρούσσος, ο Προϊστάμενος Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κυκλάδων κ. Μιχάλης Παράβαλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σύρου κ. Ιάκωβος Αρβανίτης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Σύρου κ. Γεώργιος Βαρθαλίτης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης “Τερψιχόρη” κ. Δημήτριος Αρβανίτης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σύρου κ. Ευάγγελος Αλεξανδρίδης, εκπρόσωπος του Συλλόγου Επαγγελματιών και Επιχειρηματιών του Ιστορικού Κέντρου “Ο Ερμής”, τουριστικοί πράκτορες, εκπρόσωπος του Σωματείου Ταξί, καθώς και επαγγελματίες λουκουμοποιοί.

Ο Δήμαρχος πραγματοποίησε ένα σύντομο απολογισμό δράσεων και ενεργειών, προς την κατεύθυνση της τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του Δήμου, για το πρώτο εξάμηνο της δημοτικής θητείας ενώ παράλληλα προτάθηκαν συγκεκριμένες δράσεις τις οποίες η δημοτική αρχή ανέλυσε και οι παριστάμενοι εκπρόσωποι συζήτησαν στο πλαίσιο μιας εποικοδομητικής ανταλλαγής απόψεων.

Ιδιαίτερα, μεταξύ άλλων συζητήθηκαν:

  • η διαμόρφωση του πλάνου Τουριστικής Προβολής για το δεύτερο εξάμηνο του 2015,

  • το πλαίσιο συνεργασίας, μεταξύ του Δήμου και των αρμοδίων φορέων, με σκοπό την επιτάχυνση των διαδικασιών για την υλοποίηση των στόχων τουριστικής προβολής,

  • η λειτουργία του Συνδέσμου Υπηρεσιών Ροηφόρου Ανάπτυξης (ΣΥΡΑ) του οποίου η συμβολή, στην ανάπτυξη και προώθηση του τουριστικού προϊόντος, εκ μέρους των επιχειρηματιών και των συλλόγων τους θα είναι καθοριστική,

  • η ανάπτυξη Τουριστικής Πύλης (Ηλεκτρονικό portal) για την προβολή και προώθηση της Σύρου,

  • ο προγραμματισμός συμμετοχής σε τουριστικές εκθέσεις εντός του 2015,

  • η αξιοποίηση δημοτικών ακινήτων επωφελεία της τουριστικής ανάταξης, και

  • η συνδιοργάνωση εκδηλώσεων με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας, ιδιαίτερα σε περιόδους μη αιχμής.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και με τη δέσμευση, εκ μέρους όλων, ότι η ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί μας είναι κοινή υπόθεση και η ουσιαστική συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως είναι επιβεβλημένη.