Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης για τη διοργάνωση του "Βικέλας Cup"

Την απάντησή του, αναφορικά με δημοσίευμα, το οποίο φιλοξένησε αθλητική εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας και αναπαρήγαγαν τοπικά μέσα, σε σχέση με το Βικέλας Cup και υποτιθέμενη αδυναμία του Δήμου να στηρίξει τη διοργάνωση, έδωσε ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Σε συνέχεια δημοσιευμάτων, αναφορικά με τη ματαίωση του τουρνουά Νέων Ανδρών «Βικέλας Καπ» εξαιτίας της φερόμενης αδυναμίας ή απροθυμίας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για ικανοποιητική χρηματοδότηση του τουρνουά, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Δήμος μας στηρίζει με κάθε μέσο, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, την πραγματοποίηση μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων στο νησί μας, προκειμένου να το καταστήσει, μεταξύ άλλων, αδιαφιλονίκητο τουριστικό προορισμό.

Το τουρνουά «Βικέλας Καπ» αποτελεί μια σπουδαία διοργάνωση, η οποία τιμά την προσωπικότητα και τη μνήμη του Δημήτριου Βικέλα, ενώ έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς πολύ μεγάλους αθλητές του Water Polo.

Όπως και το 2015, έτσι και το 2016, ο Δήμος μας προέβλεψε για τη χρηματοδότηση του τουρνουά το ποσό των 4.000 ευρώ, χωρίς την παραμικρή μείωση της οικονομικής συνεισφοράς του, παρότι τη φετινή χρονιά ο Δήμος μας συνεισέφερε οικονομικά στην πραγματοποίηση πολύ μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων στο νησί μας.

Ως εκ τούτου τα αναφερόμενα στα σχετικά δημοσιεύματα για την αδυναμία ικανοποιητικής επιχορήγησης από τον Δήμο του τουρνουά «Βικέλας Καπ» είναι κακόβουλα, αναληθή και συκοφαντικά χωρίς την παραμικρή αίσθηση της πραγματικότητας.

Θα περιμέναμε προ της δημοσίευσης τέτοιων αναληθών δημοσιευμάτων, στο πλαίσιο της ηθικής και δημοσιογραφικής δεοντολογίας, να είχε ζητηθεί η επίσημη άποψη του Δήμου μας, προκειμένου να διατυπωθεί η πραγματική διάσταση των γεγονότων."

Ετικέτες: