Το Τμήμα Εσόδων αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής προϊστάμενος της αρμόδιας Υπηρεσίας, Ανάργυρος Βαρθαλίτης

Αλλαγές στην Οικονομική Υπηρεσία

Τη λειτουργία της συνεχίζει απρόσκοπτα η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης μετά και τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν σε επίπεδο προσώπων δεδομένου πλέον του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ), που δημιουργεί ανάγκες κάλυψης νέων θέσεων και πλήρωσης νέων Τμημάτων.

Μία εξ αυτών των αλλαγών και η αποδοχή παραίτησης του μέχρι πρότινος αναπληρωτή προϊσταμένου, Ανάργυρου Βαρθαλίτη, σημαντικού “στελέχους” της Οικονομικής Υπηρεσίας όπως υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιώργος Παπαμανώλης, στο πλαίσιο της ενημέρωσής του με αφορμή τις αποφάσεις δημάρχου, όπως αυτές έχουν αναρτηθεί ήδη στην ιστοσελίδα της “Διαύγεια”.

Ορίστηκε νέος αναπληρωτής προϊστάμενος

Ειδικότερα, ο κ. Βαρθαλίτης που θέλησε τη μετακίνησή του σε άλλη θέση, έθεσε στο προσκήνιο την ανάγκη κάλυψης της θέσης του αναπληρωτή προϊσταμένου της Οικονομικής Υπηρεσίας, την οποία και αναλαμβάνει πλέον ο Σπύρος Καραβέλας, που υπηρετούσε στον Δήμο στη θέση του προϊσταμένου Λογιστηρίου. “Έχει βγει η απόφαση τοποθέτησης” σημείωσε ο κ. Παπαμανώλης, γνωστοποιώντας ότι ο ίδιος αναλαμβάνει στη θέση του προϊσταμένου του Τμήματος Εσόδων. Επιπλέον, όπως ο κ. Παπαμανώλης υπογράμμισε, “Στο πλαίσιο του νέου ΟΕΥ προέκυψαν και νέα Τμήματα και νέες Διευθύνσεις, όπως για παράδειγμα το Τμήμα Προμηθειών που πρέπει να στελεχωθεί. Υπήρχε σε εκκρεμότητα και αίτημα της προϊσταμένης των Εσόδων για προσωπικούς λόγους να αντικατασταθεί, οπότε έγινε μια συνολική αναδιάρθρωση στη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών και ο κ. Βαρθαλίτης θα αναλάβει το Τμήμα Εσόδων”.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών μάλιστα, κληθείς να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πρόωρες αναφορές και φήμες περί ρήξης του κ. Βαρθαλίτη με τη Δημοτική Αρχή, τόνισε σχετικά πως, “Δεν υπάρχει καμία βάση στις αναφορές για ρήξη. Άλλωστε, από τη στιγμή που αναλαμβάνει προϊστάμενος στο Τμήμα Εσόδων σημαίνει ότι χαίρει της πλήρους εμπιστοσύνης της Δημοτικής Αρχής και αντιστρόφως εκείνος, δεν έχει κανένα θέμα με τα οικονομικά του Δήμου”.

Ως πολιτικός προϊστάμενος των Οικονομικών του Δήμου, ο κ. Παπαμανώλης θέλησε να δηλώσει μάλιστα πως, οι αλλαγές στην Υπηρεσία του “έγιναν με διαφάνεια και με σειρά προτεραιότητας”, επισημαίνοντας δε, πως, “η συνεργασία υπάρχει με τους υπαλλήλους και το θετικό είναι ότι σε όλη την ιεραρχία και τη διεύθυνση Οικονομικών υπήρξε συμφωνία και συναίνεση μεταξύ του προσωπικού και των προϊσταμένων για να μοιραστούν οι θέσεις ευθύνης”.

Τμήμα Προμηθειών

Σχετικά με μία από τις σημαντικές αλλαγές που “προκάλεσε” ο ΟΕΥ όπως συγκεκριμένα, τη δημιουργία του Τμήματος Προμηθειών, ο Γιώργος Παπαμανώλης προχώρησε σε ενημέρωση για την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής αναφορικά με τη λειτουργία του συγκεκριμένου Τμήματος. “Στη Διεύθυνση Οικονομικών δημιουργείται ένα Τμήμα Προμηθειών καινούργιο, το οποίο θα αναλάβει όλη τη διαδικασία συλλογής προσφορών, αναθέσεων, διαγωνισμών, καθώς μέχρι σήμερα ακολουθούσε κάθε Υπηρεσία τη δική της διαδικασία και κατέληγε η εισήγηση στην Οικονομική Υπηρεσία” σημείωσε, λέγοντας επιπλέον πως, “Ο σκοπός είναι οι διαδικασίες να γίνονται πιο οργανωμένα και σωστά επειδή οι νόμοι έχουν γίνει πιο περίπλοκοι αλλά και να έχουμε κι εξοικονόμηση πόρων, αφού η συλλογή των προσφορών θα γίνεται κεντρικά”. Θέλησε να διευκρινίσει μάλιστα πως, “Όταν φέρνει κάθε Υπηρεσία την προσφορά που θέλει από κάθε Τμήμα, ουσιαστικά έρχεται η εισήγηση με τις προσφορές έτοιμες. Όταν θα είναι σε μία Υπηρεσία η διαδικασία των προσφορών, θα γίνεται και η επιλογή με βάση όλη τη λίστα προμηθευτών”. Άλλωστε, όπως ανέφερε καταλήγοντας, “Θέλουμε να καταφέρουμε να κάνουμε διαγωνισμούς συγκεντρώνοντας ομοειδείς προμήθειες όσο γίνεται και να μειώσουμε τις απευθείας αναθέσεις”.