Διεκδίκηση τίτλου “Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021”

Στη γερμανική εταιρεία η συμβουλευτική υποστήριξη

Με σταθερά βήματα ευαισθητοποιεί την τοπική κοινωνία το Forum 20.21

Η γερμανική εταιρεία Acultos πρόκειται να αναλάβει τη συμβουλευτική υποστήριξη της προσπάθειας διεκδίκησης της υποψηφιότητας της Σύρου ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας το 2021 μετά τη θετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Σύρου – Ερμούπολης που λήφθηκε χθες το πρωί σε ανάλογη συνεδρίαση που έλαβε χώρα στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Υπενθυμίζεται πως, μετά από δύο άκαρπες διαγωνιστικές διαδικασίες, καθώς η εταιρεία παρουσίαζε ελλείψεις στον φάκελλό της, εν τέλει κατοχυρώθηκε στην εταιρεία Acultos η προσπάθεια, προκειμένου να ξεκινήσουν με γοργούς ρυθμούς οι απαραίτητες ενέργειες σύνταξης ενός φακέλλου - άκρως ανταγωνιστικού - για το νησί, έως το 2015.

Παράλληλα, με τις ανωτέρω εξελίξεις, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι το πολιτιστικό δίκτυο Κυκλάδων Forum 20.21 που απαρτίζεται από ενεργούς συμπολίτες μας και ευαισθητοποιεί την τοπική κοινωνία για τον σπουδαίο πολιτιστικό στόχο, συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τις ενημερωτικές συναντήσεις και με τους πολιτιστικούς συλλόγους.

Να ανάψουν... οι μηχανές

Ειδικότερα, χθες στις 11 το πρωί τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής τους, έθεσαν επί τάπητος το σημαντικό ζήτημα, που λόγω άκαρπων διαγωνισμών παρέμενε στον πάγο για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Επιτροπής και αντιδήμαρχο Οικονομικών, Δημήτρη Ρούσσο, ειπώθηκε πως τα μέλη ενέκριναν το εισηγητικό έγγραφο της τριμελούς επιτροπής που ήρθε προς ψήφιση, με σκοπό την ανάδειξη εταιρείας και την ανάθεση σε αυτήν, συγκεκριμένου χρηματικού ποσού για την προώθηση των απαραίτητων δράσεων. Συγκεκριμένα, αποφασίσθηκε να δοθεί το ποσό των 24.600 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, ενώ σημειώνεται ότι η προσφορά από τη μοναδική εταιρεία (Acultos) που παρουσιάστηκε, ήταν 20.000 ευρώ.

Στην ερώτηση, αν το αρχικό πρόβλημα της έλλειψης εγγυητικής επιστολής τραπέζης από τον φάκελλο της Acultos, λύθηκε, ο κ. Ρούσσος, απάντησε πως η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε όσα εισηγήθηκε η τριμελής επιτροπή, η οποία, είχε την ευθύνη και την αρμοδιότητα του ελέγχου.

Κατά συνέπεια, απομένει από την πλευρά της δημοτικής Αρχής να υπάρξει εκ νέου ενημέρωση για τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί συμβουλευτικά η εταιρεία στο εξής.

Με αμείωτους ρυθμούς

Την ίδια στιγμή, οι συμπολίτες μας, που ξεκίνησαν την προσπάθεια μέσω διαδικτύου και εν συνεχεία, αυτή υιοθετήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο, εξακολουθούν να πραγματοποιούν ενημερωτικές συναντήσεις, πιστοί στις ευρωπαϊκές οδηγίες που σχετίζονται με τον ανωτέρω στόχο της διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης και οι οποίες επισημαίνουν, πως “ για να μπορέσει μια πόλη να κάνει τους πολιτιστικούς και κοινωνικοοικονομικούς φορείς να εγκύψουν γύρω από ένα κοινό σχέδιο, είναι σημαντικό να συμβουλευτεί κατ' αρχήν τους τοπικούς πολιτιστικούς φορείς, εφαρμόζοντας την προσέγγιση “εκ των κάτω προς τα άνω””.

Στο ίδιο πλαίσιο, το Forum 20.21, διοργανώνει νέα συνάντηση με τους πολιτιστικούς φορείς στο cafe Like Home στην παραλία της Ερμούπολης τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα.